Het weer: droog

Zwolle – Maandag wordt het een overwegend droge dag. Er is een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral in de middag weet de zon af en toe goed door te breken. De wind wordt in de loop van de dag steeds zwakker. In de middag waait het op de Wadden slechts nog matig en in het zuiden staat er nauwelijks wind. Met maxima rond 10 graden wordt het wel iets frisser dan dit weekend. In de nacht naar dinsdag koelt het tijdens opklaringen af tot rond het vriespunt.

14-11-2010_weerfoto_stadshagen_va_voorsterweg_.jpg
Zicht op Stadshagen

Dinsdag is er opnieuw een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het oosten van Nederland heeft het meeste last van wolkenvelden. Er staat dinsdag weinig wind uit variabele richtingen en de maximumtemperatuur komt uit rond 9 graden. De nacht naar woensdag gaat opnieuw koud verlopen, met in het binnenland minima rond het vriespunt. Woensdag nadert er vanuit het westen een neerslagfront, maar het ziet er naar uit dat het overdag nog droog blijft. Een uitloper van een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt ervoor dat het front moeite heeft om Nederland te bereiken.

Wel komt er woensdag overdag al veel bewolking voor. Met maxima rond 7 graden wordt het nog een stukje frisser dan op vandaag. Daarna neemt de kans op neerslag geleidelijk weer toe. Het is dan licht wisselvallig, dus geen grote neerslaghoeveelheden. De maxima liggen rond 8 graden en de minima rond 3 graden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer