Voorronde beste ondernemer van Europa bij Deltion

Zwolle – Op vrijdag 19 november wordt bij Deltion de voorronde gehouden voor de beste Europese ondernemer. Een Europese wedstrijd voor studenten die het een zgn. EBC*L (European Business Competition License) hebben gehaald; een middenstandsdiploma, met eigentijdse competenties en Europese erkenning. De finale van deze ‘Champions League’ is januari 2011 in Wenen. Het Deltion College was één van de eerste ROC´s waar studenten een EBC*L certificaat kunnen halen.

Deltionstudent Ilse van Ast doet a.s. vrijdag ook mee aan de wedstrijd. “We krijgen volgende week een case in examenvorm, waarbij de winnaar naar Wenen mag! Super spannend! Twee jaar geleden, tijdens mijn studie, ben ik met een paar vrienden een eigen bedrijf gestart: een groothandel in hengelsportartikelen. Ik heb EBC*L goed kunnen gebruiken in mijn eigen bedrijf. Ik kan nu bijvoorbeeld zelf mijn belastingaangifte doen en ben hiervoor dus niet meer afhankelijk van anderen.”

Vierdejaars manager opleiding & vervoer Louise Eghuizen heeft de EBC*L cursus gevolgd: “Ik wil na mijn opleiding de vrachtwagen op, en met dit certificaat kan ik, wanneer een paar jaar ervaring heb opgedaan, mijn eigen vrachtwagenbedrijf opstarten. Een eigen bedrijf starten is met het certificaat weer een stap dichterbij.”

EBC*L

Het EBC*L is opgezet als internationale norm voor bedrijfskundige scholing. De normen en leerdoelen zijn opgesteld in samenwerking met het Europese bedrijfsleven en wetenschappelijk instituten. Het EBC*L certificaat bestaat uit drie niveaus: niveau A, B en C. Deltion biedt certificaat A aan en vanaf half december ook B.

Internationaal & ondernemend binnen Deltion

Het Deltion College heeft de ambitie zich op de kaart te zetten als een toonaangevend ROC van Nederland op het gebied van Ondernemerschap. Steeds meer Deltionstudenten worden al tijdens hun studie ondernemer. Omdat ze een goed idee hebben, of omdat ze weten dat ze ergens heel goed in zijn. Studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd om te ondernemen, of om op zijn minst een ondernemende houding te ontwikkelen.

Deltion bereidt studenten voor op een toenemende dynamiek op arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt die steeds internationaler wordt en steeds meer eigen initiatief en ondernemingszin vraagt. Werkgevers zullen daarom steeds hogere eisen aan (internationale) kennis en ervaring van hun medewerkers.Deltion heeft programma’s opgestart die studenten en medewerkers uitdagen ondernemend te zijn en over de grenzen te gaan.

Artikel delen:

Reageer