Rana Berends portretteert student Paula Beukeveld

Zwolle – De Zwolse Paula Beukeveld, die dit jaar al als “Student of the year 2010” werd uitverkozen, is nu ook finaliste voor de titel “Mrs. Globe Nederland 2010.” De winnares mag zich tevens een jaar lang ambassadeur van Women In Need Holland noemen. De ontknoping vindt plaats op zondag 28 november 2010 in studio 21 te Hilversum. Tijdens dit evenement worden door internationale kunstenaars geschilderde portretten van de finalistes tentoongesteld en geveild voor de stichting WIN Holland. Voor deze gelegenheid maakte de Zwolse portretschilder Rana Berends twee schilderijen van finaliste Paula Beukeveld.

paula_met_schilderijen.jpg

Paula en de andere 24 finalisten zetten zich nu al volledig in voor het goede doel, Stichting Women In Need Holland (WIN Holland). Deze organisatie helpt vrouwen na huiselijk geweld, loverboy problemen en mishandeling om weer sterk in hun schoenen te kunnen staan, zodat zij hun toekomst weer positief tegemoet kunnen zien. Wanneer je kijkt naar Nederland, waar één op de vier vrouwen wel eens te maken heeft gehad met huiselijk geweld, kunnen we met ons initiatief veel bereiken. Het is een veel voorkomend onderwerp waar nog altijd te weinig aandacht voor is."

Kunstproject

Onderdeel van de Mrs. Globe verkiezing is een kunstproject. Internationale beeldend kunstenaars maken portretten van de Mrs. Globe finalistes. De schilderijen worden voor het goede doel WIN Holland geveild.

Rana Berends maakte in goed overleg met Paula Beukeveld twee portretten. Paula wil op haar portret kracht uitstralen. Daarbij is evenwicht voor haar heel belangrijk, want om te kunnen zorgen voor andere mensen moet jezelf in balans zijn. Tevens kunnen we door stichting WIN vrouwen helpen om hun leven weer in balans te krijgen. En zo komt het dat Paula in een avond jurk staat te schitteren. Maar ze is niet passief mooi, door de weegschaal die ze draagt heeft ze een actieve houding.

Omdat zowel Paula als Rana in Zwolle wonen, leek het hen leuk om een Zwolse knipoog in een van de schilderijen te verwerken. Paula laat trots haar blauwe vingers zien. Maar het schilderij gaat over meer dan deze Zwolse knipoog. Als je goed kijkt zie je dat het schilderij is opgebouwd uit allemaal verschillend gekleurde vingerafdrukken. Het schilderij gaat daarmee ook over het spreekwoord: Vele handen maken licht werk. Als Paula, Rana en alle andere de Mrs. Globe finalistes en kunstenaars hun steentje bijdragen, dan kunnen we met zijn allen de wereld aardiger, mooier en kleurrijker maken!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Sprekende foto Rana (neem ff aan dat je deze plaat zelf nam). Nu zie ik de studente er ook eens bij. Het lijkt goed, en die verschillende schilderijen ook, met ieder een eigen verhaal. De blauwe vingerafdrukken. Heel creatief!


    Maak melding

Reageer