Theaterschool Young Ones presenteert Jeroen de Grote

Zwolle – The Young Ones en Jeugdtheaterschool van Muzerie werken sinds dit seizoen samen op het gebied van theateractiviteiten voor jongeren. Ook is de Jeugdtheaterschool verhuisd naar Theater de Kerk, het thuishonk van The Young Ones. Vanaf heden heet de jeugdtheaterschool dan ook: Theaterschool Young Ones.

Het eerste gezamenlijke project van The Young Ones en Theaterschool Young Ones is de theatervoorstelling die rond kerst zal uitkomen: Jeroen de Grote (naar het boek van Jan Blokker, regie: Jeroen Kriek, Tekst: Yvon Haan). De cast van deze voorstelling bestaat uit een combinatie van de productieklas van Theaterschool Young Ones, een groep acteurs die via audities bij The Young Ones zijn binnen gekomen en een paar professionele acteurs.

Jeroen de Grote

Jeroen is een baby. Hij is niet uit de buik geboren. Kinderen werden in die tijd geboren uit een kool. Jeroen is een heel grote baby, die slim is bovendien. En hij kan praten. Hij besluit zich klein te maken. Anders zijn er misschien geen ouders die hem willen hebben. Hij wordt meegenomen door een lelijke dame met een haakneus die een heks blijkt te zijn. Dit is het begin van een lange reis door een magisch-realistische wereld vol vreemde gebeurtenissen, wonderlijke landschappen en rare figuren.

De jeugdtheaterschool organiseert het leertraject, het educatieve deel waarbij kinderen en jongeren in aanraking komen met theater en door middel van lessen, workshops en projecten steeds beter leren toneel te spelen.

The Young Ones richt zich op het maken van voorstellingen en theaterprojecten voor en met jongeren uit Oost-Nederland. Door audities worden de spelers voor de theaterproducties geselecteerd. Jongeren, in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze audities.

Door de samenwerking komen de leerlingen van theaterschool Young Ones ook buiten hun vaste lessen om in aanraking met de energie en inspiratie die de totstandkoming van theaterprojecten met zich mee brengt en krijgen zij een duidelijker beeld over wat theater in hun leven kan betekenen.

Voor meer informatie over het cursus aanbod van Theaterschool Young Ones en voor inschrijvingen kun je voorlopig terecht op: www.muzerie.nl

Artikel delen:

Reageer