Politiek uitgedaagd voor Overijsselse Cultuurgriffel 2011

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) daagt politieke fracties uit om de meest overtuigende cultuurparagraaf  te schrijven voor het partijprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2011. De partij die daar het beste in slaagt, kan zich winnaar noemen van de Overijsselse Cultuurgriffel 2011.

Voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen gaat KCO de partijprogramma’s met elkaar vergelijken. De politieke partij met de meest overtuigende cultuurparagraaf in het verkiezingsprogramma wordt winnaar van de Overijsselse Cultuurgriffel 2011. Met als motto ‘Kunst en cultuur kleuren de samenleving’, stuurt KCO alle politieke partijen een gekleurde pen, die gebruikt kan worden bij het schrijven van de tekst voor de cultuurparagraaf. Voor het inhoudelijk formuleren van de cultuurparagraaf, verwijst KCO naar het onlangs door de politieke partijen ontvangen Manifest Provinciaal Kunst en Cultuurbeleid 2011-2014. Daarin staan 10 aanbevelingen opgenomen, die tot doel hebben om beleidsmakers te ondersteunen bij het formuleren van hun kunst- en cultuurbeleid.

Vanuit haar rol als ondersteuner van het Overijsselse cultuurklimaat, pleit KCO voor een prominente plaats voor de onderwerpen kunst en cultuur in de verkiezingsprogramma’s.  Manifest Provinciaal Cultuurbeleid 2011-2014  

Eind oktober heeft KCO het Manifest Provinciaal Cultuurbeleid 2011-2014 op posterformaat uitgebracht. Zo’n 350 kunst- en cultuurinstellingen uit Overijssel betuigden door het insturen van hun logo inmiddels al hun steun aan dit manifest. De logo’s staan voor duizenden beoefenaars of liefhebbers van kunst en cultuur! Deze omvangrijke groep mensen doet een dringend beroep op de Overijsselse beleidsmakers om tijdens de komende regeerperiode te blijven investeren in kunst en cultuur. De logo’s van alle steunbetuigers zijn verzameld op www.kco.nl.

Artikel delen: