De Librije zakt plaatsje in lijst Lekker 2011

Zwolle – Maandagmiddag publiceerde restaurantgids Lekker in Rotterdam zijn top-100. Bij de bekendmaking van de nieuwe lijst weet toprestaurant De Librije uit Zwolle ook altijd de ogen op zich gericht. Deze keer dan met een klein traantje, want het sterrenrestaurant duikelde in de ranking van Lekker van plaats 2 naar positie 3. Volgende week sluit Michelin het seizoen af met de bekende Rode Gids.

De eerste vijf van de Lekker 2011: 1. Oud Sluis, Sluis 2. Inter Scaldes, Kruiningen 3. De Librije, Zwolle 3. De Leest, Vaassen 5. Beluga, Maastricht. Restaurant Librije’s Zusje kon een opwaardering tegemoet zien: het restaurant, ook eigendom van het succesduo Jonnie en Thérèse Boer, steeg van 93 naar 89. Vanaf dinsdag 16 november ligt de Lekker weer in de winkel. Editie 33 van de restaurantgids van Nederland wordt een uitgesproken nummer. Het was namelijk een jaar vol hoogte- en dieptepunten binnen de horecawereld in Nederland.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Tja, als je je zoveel bezig moet houden met nevenzaken als een tweede restaurant, een hotel, een winkel, een magazine, workshops koken, tv-optredens en een theatercafé dan is dit niet verrassend vind ik. Hoogmoed komt voor de val.


  Maak melding

 2. Aan de ene kant jammer wellicht, maar aan de andere kant is dit één van de vele lijstjes. Het is onmogelijk om het op alle lijstjes goed te doen.


  Maak melding

 3. Dit is een goede prestatie, in de top 3 te komen is makkelijker dan erin te blijven. En de Librije blijft constant in de top meedraaien. Grote Klasse


  Maak melding

 4. KOKO dan heb jij geen verstand van wijn, want als je een zure smoel trekt bij de eerste slok moet je het gelijk weg donderen. Goede wijn behoeft geen krans.
  Een kenner


  Maak melding

 5. Zusenzo zo veel verschil zit er niet in de kwaliteit als je ziet wat er bij de librije ook nog in de afvalbak terecht komt dan vraag ik mij af of het die eters daar niet gesmaakt heeft .En dan hebben we het nog niet over de prijs want wat ik hier verklaar heb ik met eigen ogen gezien


  Maak melding

Reageer