Middeleeuwse figuren in Broerenkerk

Zwolle – Larp, Nerf en Wargames. Iedereen die nog nooit van deze hobby’s heeft gehoord kan hier zondag 28 november gratis kennis mee maken. Want dan houdt spellenwinkel Games-N-Stuff voor de zesde keer de Fanatic in de Broerenkerk in Zwolle.

De Fanatic is de afsluiter van het jaar voor spellenwinkel Games-N-Stuff. Alle hobby’s uit de winkel komen aan bod. Op deze manier wil de spellenwinkel iets gaafs neerzetten voor de vaste klant, maar ook de deuren openen voor iedereen die kennis wil maken met deze bijzondere hobby’s. Dit jaar voor het laatst in de Broerenkerk, want volgend jaar zal boekhandel Waanders haar intrede doen in deze unieke locatie. Nog één keer zal de Broerenkerk zich in Middeleeuwse sferen hullen en zul je versteld staan van vechtende gladiatoren, mysterieuze Middeleeuwse figuren en duizenden miniatuurtjes.

Fantasie en historie

De bindende factor voor de hobby’s die je kan uitproberen, is fantasie en historie. Zo kun je met Warhammer en Kings of War hele veldslagen naspelen met zelfgeschilderde miniaturen. Als bezoeker van de Fanatic kun je alle aspecten van deze wargame hobby bewandelen. Van het schilderen van je legers tot het spelen van een strategische ‘battle’. Dit kan in een fantasie setting met orks en elfen of in een historische setting gebaseerd op WOII.

Een andere bijzondere hobby die centraal staat is Larp. Larp staat voor levend rollenspel, een hobby waarbij je je voordoet als een fantasiefiguur, verkleed en al. Dit gebeurt meestal in een Middeleeuwse setting, alhoewel Larp in een ‘verre toekomst’ setting steeds meer in opkomst is en dan vecht je niet met zwaarden, maar met zogenaamde NERF guns. Vechten met NERF guns kun je op de Fanatic uitproberen in de ‘NERF Shoot Out’. Ook is er een spannend Larp avontuur, kun je leren boogschieten en een zwaardgevecht aangaan in de ‘Battle Arena’.

Wat is er nog meer te doen op de Fanatic?

Verder zijn er nog verschillende cardgame demonstraties en toernooien van o.a. Magic the Gathering. Ook is een hele winkel ingericht en iedereen die langs komt op de Fanatic krijgt 10% korting bij een besteding van €50,- of meer.

De Broerenkerk opent op koopzondag 28 november om 12.00 uur de deuren voor bezoekers. De dag duurt tot 17.30 uur. Kijk voor meer informatie over de Fanatic op onze website www.gamesnstuff.com.

Artikel delen:

Reageer