IJsselderby GA Eagles-FC Zwolle binnen uur uitverkocht

Zwolle – Maandagavond was in het supporterscafé van het stadioncomplex de verkoop van kaarten voor de wedstrijd van FC Zwolle tegen Go Ahead Eagles voor aanstaande zondag.

sup_club-36.jpg

De 400 kaarten waren binnen een uur uitverkocht, en helaas moesten een aantal supporters teleurgesteld het supporterscafe verlaten zonder toegangsbewijs. De derby leeft en daardoor stonden er ruim een uur voor aanvang van de kaartverkoop al supporters te wachten om zeker te zijn van een kaart.

sup_club-11.jpg

sup_club-15.jpg

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Bericht door …, op 15 november 2010 om 23:17
  Alle glory hunters verzamelen! Waar zijn deze supporters bij bv Eindhoven? Telstar? RBC?

  Thuis, maar as zondag zitten zij in d*v*nt*r terwijl een aantal supporters die wel bij deze wedstrijden aanwezig waren aanstaande zondag thuis zitten.  Maak melding

 2. Dan zijn die supporters toch niet fanatiek genoeg, omdat ze niet op tijd voor de kaartjes waren. We weten intussen toch wel hoe die voorverkoop gaat toch!?


  Maak melding

 3. Bericht door djeck, op 15 november 2010 om 23:45
  misschien zijn er ook nog mensen die werken en daar door niet naar uitwedstrijden kunnen.

  klopt die zijn er ook (weet er alles van 😉 ).


  Maak melding

 4. Werk… prima heb ik ook wel eens. Maar ik denk dat 50% van wat er zondag mee gaat studeert en lekker geniet van gratis ov. Reden genoeg lijkt me om dan ook eens wat vaker aanwezig te zijn bij uitwedstrijden.

  Dan nog niet eens gesproken over de vriendjespolitiek bij de sv. Vanda’s en groep z038 zijn wel verzekerd van een bus terwijl ik die niet in de rij heb zien staan. Of hebben zij allemaal een uitkaart?


  Maak melding

 5. Veel plezier voor de mensen die gaan! Ondanks de echte derby vindt ik het qua sfeer en voetbal een mindere wedstrijd dan tegen andere voetbalclubs. Ik laat deze schieten voor de mensen die echt voor dit soort wedstrijdjes leven..


  Maak melding

 6. Als iedereen die voor 19:00 uur al verzekerd was van een kaartje nu verplicht gesteld word om voor de rest alle uitwedstrijden mee te gaan….
  Kon het uitvak nog wel een heel vaak goed gevuld wezen.
  Zo jammer dat de verkoop niet door fczwolle zelf geregeld is.
  Zou het er ook wat eerlijker aan toe gaan.
  Gewoon 2 kaarten pp ophalen zou ook schelen!>:(


  Maak melding

 7. begint dat gezeur over glory hunters weer? het is ook altijd hetzelfde….dus als je niet meegaat naar uitwedstrijden ben je geen supporter?
  ik ga al jaren naar alle thuiswedstrijden van zwolle en nooit mee naar uitwedstrijden en waarom? omdat een aantal mensen dat steeds verpesten. (zie bv RKC uit)

  ik reken zondag op een overwinning voor ons al zal het met moeite zijn.


  Maak melding

 8. Er zullen daar in Deventer wel weer toestanden uitbreken tussen de wederzijdse supporters.Want er zullen ook wel sensatie zoekers tussen zitten de fair PlayStation tussen de supporters wederzijds is ver te zoeken .Hopelijk gaat alles goed en komen er geen tostanden waar de club problemen door krijgt.Laten we hopen dat het een mooie sportieve wedstrijd wordt en dat de beste moge winnen .


  Maak melding

 9. Wat een gezeur over glory hunters weer, wees blij dat ze er zijn want als je met 100 man in gayventer aan komt kakken sta je ook mooi te kijk…

  Want er zullen ook wel sensatie zoekers tussen zitten de fair PlayStation tussen de supporters wederzijds is ver te zoeken

  Fair play? Dat doe je de rest van het seizoen maar, tegen die egels mag het allemaal best wat feller….

  Come on Zwolle!
  😮


  Maak melding

 10. Zoveel studenten waren er in verhouding niet. en even over de Vandas en groep038. ik stond gewoon met een aantal jongens om 18:20 in de rij. Wij regelen dingen voor elkaar.maar ook wij houden ons aan de regels. Geen gereserveerde bus!!!!! gewoon in de rij. alle jongens die op de lijst staan hebben een lidmaatschap van de supp vereniging en een seizoen of clubcard.

  Als je niet vroeg in de rij kan staan dan moet je dat zien op te lossen!
  Wij als groep lossen dat op voor de jongens die niet kunnen of laat moeten werken.

  Iedereen wil naar deze wedstrijd en je weet dat als je te laat bent dat het dan niet goed komt.

  niet zo janken dus

  come on Zwolle


  Maak melding

 11. Bericht door @……., op 16 november 2010 om 09:56
  Zoveel studenten waren er in verhouding niet. en even over de Vandas en groep038. ik stond gewoon met een aantal jongens om 18:20 in de rij. Wij regelen dingen voor elkaar.maar ook wij houden ons aan de regels. Geen gereserveerde bus!!!!! gewoon in de rij. alle jongens die op de lijst staan hebben een lidmaatschap van de supp vereniging en een seizoen of clubcard.

  Als je niet vroeg in de rij kan staan dan moet je dat zien op te lossen!
  Wij als groep lossen dat op voor de jongens die niet kunnen of laat moeten werken.

  Iedereen wil naar deze wedstrijd en je weet dat als je te laat bent dat het dan niet goed komt.

  niet zo janken dus

  come on Zwolle

  Dus dit jaar voor het eerst geen gereserveerde bussen? (behalve de uitkaarten)  Maak melding

 12. De discussie over gereserveerde kbus hoef je toch niet te voeren dat is al jaren zo .

  En over dat anderen het wel even regelen mbt kaarten voor “‘de groep”
  dat zou niet moeten kunnen als lid van de SC zou je max 1 kaart mogen halen en als gezinslid max 3 .

  Dan doe je het op een eerlijke manier ga nu niet zeggen dat er buiten de uitkaarthouders niet is voor ingeschreven want dat is wel zo afgelopen vrijdag avond werd er met een ijst rondgelopen om memsen in te schrijven !!!!!!!!


  Maak melding

 13. Ja en met die lijst met nummers van Supp.ver. clubcard en id ben ik keurig om 18:20 in de rij gaan staan.
  dus niet gereserveerd. als ik te laat was geweest dan hadden een boel mensen geen kaart gehad.
  Het ging inderdaad jaren zo dat er gereserveerde plekken waren. op de uitkaarthouders na(en terecht) was dat dit jaar niet zo.  Maak melding

 14. Daarom zeg ik deze discussie heeft geen zin het is al jaren zo per persoon lid van de SC 1 kaart en gezinslid 3 kaarten geen ijsten of voorinschrijvingen . Wil je mee ga dan zelf in de rij staan!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Bericht door Pieters, op 16 november 2010 om 07:48
  Er zullen daar in Deventer wel weer toestanden uitbreken tussen de wederzijdse supporters

  Dat komt omdat het uitvak bij de B side op schoot zit. Aan de andere kant van het uitvak zitten ook nog wat heethoofden, een totaal imcompetente politie(on)macht. Een vak wat van ellende uit elkaar valt. Raar dat het af en toe misloopt. (en niet alleen bij Zwolle)


  Maak melding

 16. Ik vind dat de wedstrijden tussen GAE en FCZ voor vele zich supporter noemende lieden, van beide teams, weinig meer te maken heeft met voetbal.
  Maar meer met rel supporters van beide teams. Met name mijn jongste heeft de laatste tijd al vele uitwedstrijden bezocht. Heeft een kaart voor uitwedstrijden. Maar komt voorlopig nog niet naar deze uitwedstrijd toe.


  Maak melding

 17. Ach er werden tijdens de kaart verkoop al klappen uit gedeeld voor de deur.
  Dus zo netjes is het volk wat mee gaat niet.
  Het gezeur om de kaartverkoop is al jaren een probleem.
  En niet zeggen dat er niemand van te voren al voorzien is van een plek.
  Want tijdens de verkoop was het al bekend dat mensen voor de tijd al voorzien waren van een plek.
  Dat is door die mensen zelf toegegeven………:o


  Maak melding

 18. De regels waren volgens mij duidelijk, als je een uitkaart, seizoenkaart/clubcard en pasje van de supportersclub hebt kun je je van te voren aanmelden.
  Daarom heb je tenslotte een uitkaart aangeschaft.
  Had je die niet en alle andere pasjes wel dan moest je vroeg in de rij staan voor een kaartje.

  Je kunt met deze wedstrijd helaas niet iedereen meenemen.
  En ja wat is dan eerlijk, iemand die laat moet werken en met verschillende uitwedstrijden meegaat krijgt geen kaartje of iemand die alleen mee gaat naar de eagles en iedere thuiswedstrijd er wel is.
  Of iemand die om 17.00 uur al bij het stadion kan staan?
  Aan iedere keuze zitten oneerlijke kanten.
  Wat mij betreft een puntensysteem waarin het aantal bezochte wedstrijden meetellen en er daarmee een “ranglijst” ontstaat.
  Maar goed als je dan door je werk niet iedere uitwedstrijd mee kan ben je dus in het nadeel.
  Kortom het blijft lastig.


  Maak melding

 19. @kippenboer
  een simpel rekensommetje;
  400 kaarten – 75 uitkaarten = 325 kaarten voor de verkoop.
  325 : 4 verkopers = 81 kaarten per persoon verkocht.
  81 : 45 minuten = 1,8 kaart per minuut. Dat is dus inclusief inschrijven en afrekenen.
  Een nieuw record!

  :D:D:D


  Maak melding

 20. Bericht door Natascha, op 16 november 2010 om 13:19
  Ik onthoud mij van elk commentaar maar ik denk genoeg, Edwin, jij ook weer niet dit jaar? Wij ook niet nu! Nooit meer denk ik

  Iemand wilde voor ons kaarten halen en stond al om 7 uur bij het home. Helaas. Door dit soort dingen wordt je bijna verplicht om een uitkaart aan te schaffen.
  Met een beetje pech moet je over 2 jaar een scc, supclubpas, uitkaart, weleensuitkaart, alleenopzondaguitkaart en een regelmatiguitkaart hebben om in de rij te mogen staan en uiteraard na een half uur (een record) weer met lege handen te staan.  Maak melding

 21. @ The Thijms, omdat er bij deze wedstrijd meer gaat om de rivaliteit tussen een deel van de supporters dan om de wedstrijd. Het uitvak en het vak waar de GAE supporters zitten die op rellen uit zijn te dicht bij elkaar zitten. Van mij mogen ze, bij beide groepen vragen, wie komt er voor de wedstrijd en wie komt er om te rellen, en zet ze maar samen in 1 vak. En laten ze elkaar maar ver…. slaan.

  Dit vind ik geen gezonde rivaliteit meer. Geef mij maar de manier waarop de Volendam en FCZ supporters met elkaar omgaan. Het wordt “uitgevochten”op het veld. Je baalt als een stekker wanneer jou team verliest, maar naar de wedstrijd drink je samen een pilsje. En nog mooier zou zijn als een deel van de FCZ selectie en Volendam even samen een pilsje mee komen drinken.


  Maak melding

 22. Maar als je hoort dan 1 persoon voor ?? 900,- aan kaarten afrekend dan klinkt het allemaal wel zuur.

  Ik zeg ook 1 kaart per persoon en niet 1 persoon 45 kaarten


  Maak melding

 23. @ingrid
  zeker waar over de rivaliteit maar wat ik niet begrijp is dat het zo specifiek over eagles-uit gaat. Natuurlijk is dat dé wedstrijd maar ik ga zelf ook regelmatig mee naar uitwedstrijden en bij bijvoorbeeld cambuur en RKC gebeurt er veel meer dan bij eagles. Dus alléén eagles verbieden klinkt raar in mijn oren.


  Maak melding

 24. Bericht door Edwin, op 16 november 2010 om 21:33
  Zo moeilijk is het toch niet om toe te geven dat er een aantal supporters en sponsoren voorrang hebben. Daar kan ik best mee leven.

  Eens! Waar ik meer moeite mee heb zijn mensen die geen uitkaart, geen lidmaatschap of geen scc hebben en zelfs nooit een los kaartje heeft gekocht omdat diegene nooit naar de voetbal gaat maar nu wel een kaartje heeft, terwijl ik tig mensen (met scc) met de neus kan aanwijzen die errrug graag in die bus hadden willen zitten maar niet heen zijn gegaan omdat het alleen voor leden en uitkaarthouders was de verkoop.

  Gelukkig hadden wij bij voorbaat al besloten niet te gaan om meerdere redenen.


  Maak melding

 25. De supportersclub kan er ook niet aan doen dat dat trapveldje in Gayventer zo weinig plek heeft. Den Bosch heeft een mega uitvak, zien we jullie daar allemaal wel weer 😉


  Maak melding

 26. Er gebeurt niks ingrid, je hebt meer kans op geweld bij het uitgaan dan bij deze wedstrijd. Je word twee keer gefouilleerd, geen alcohol in de bus, en genoeg politie om eem probleemwijk van gouda in bedwang te houden.

  Heerlijk als je dat stadion binnenkomt en het meerendeel je bloed kan drinken en je er dan in de slotfase met 3 punten bij weggaat. Daar heb dan ik de gestaporegelingen rondom deze wedstrijd wel voor over.
  Dit is wel een van de grootste derby’s van de j league en word door andere clubs ook gevolgd.

  Ik hoop zondagavond met een schorre keel, stinkend naar de zweetbus, maar met een glimlach van oor tot oor, weer lekker het weekend af te sluiten. We hebben de beste kaarten, maar het blijft een derby waarbij het net zoals in de beker kan spoken.

  Come on Zwolle!


  Maak melding

 27. @Johanneke, lekker serieus antwoord. Kruip lekker weer terug in je hol.
  @ The Tijms, misschien is het wel omdat e.e.a ander erg uitvergroot wordt en dat, je er meer over hoort en dat me dat de griebels bezorgd.
  Ze waren er ook bij tegen RKC, en ook daar is het niet geweldig verlopen>:(. Misschien is deze moeder soms te bezorgd.
  @John, ik hoop zeker dat het een geweldige middag voor de FCZ supporters wordt, maar nog belangrijker de 3 punten mee naar Zwolle nemen.


  Maak melding

 28. @Ingrid

  Ik persoonlijk zou ze liever naar Gae laten gaan dan naar Cambuur, maar er is een verschil en dat is dat jij hun moeder bent en niet ik 😉


  Maak melding

 29. Sinds het uitvak niet meer aan de Vetkampstraat zit is het allemaal niet meer zo spannend, in Leeuwarden hoor je doorgaans meer getik tegen de ramen van de bus dan in Gayventer 🙂

  @Natascha ja, daar was ik ook bij en moet daarbij zeggen dat het buitenproportioneel optreden van de politie het erger maakte dan dat het was. Dan zou ik me meer zorgen maken over Fortuna vorige keer. Dat was pas zonde voor de Zwolse auto’s. 😉

  En nu weer de rijen sluiten en 100% achter Zwolle gaan staan en ze zaterdag bij de training nog even een steuntje in de rug geven!!!!!!!!!


  Maak melding

Reageer