HulpRbij actief tijdens Theatervoorstelling Nooterhof

Zwolle – Mbo-studenten van Landstede HulpRbij helpen bij de Interactieve Theatervoorstelling Dikke Vrienden in Doepark Nooterhof. Dit theater is bedoeld voor ruim 1000 basisschoolkinderen in Zwolle die spelenderwijs leren over de natuur. Bij deze voorstellingen horen ook activiteiten die begeleid worden door mbo-studenten van Landstede, samen met vrijwilligers van de Milieuraad Zwolle. De voorstellingen lopen tot en met 24 november.

dsc03026.jpg

Er zijn meer dan 35 voorstellingen ingepland. Het theater wordt georganiseerd door de Milieuraad Zwolle in samenwerking met Bureaujan in de vorm van een zogenaamd beleeftheater. Hierbij wordt theater gecombineerd met opdrachten. De kern van de voorstelling is een meedoe-circuit waar de kinderen in kleine groepjes ervaren wat het is om boomwachter te zijn. Dit gebeurt aan de hand van muziek, dans en andere activiteiten.

HulpBij

Bij de activiteiten helpen de studenten van HulpRbij. Mbo-studenten van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Landstede kunnen via HulpRbij worden ingezet bij het begeleiden van kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Bij het theaterproject helpen de studenten onder andere bij het maken van appelflappen en een stamboom. De stamboom is een stuk hout waarin alle kinderen hun eigen naam kunnen zetten op de jaarring van hun geboortejaar.

Mens en natuur

Dankzij deze activiteiten leren zij over de relatie tussen mens en natuur. Studente Marjan Veijer: ‘Het is leuk om de kinderen het naar de zin te maken, ze te zien lachen en vooral te zien dat ze plezier hebben. Daarnaast kan ik meteen kijken of ik in de toekomst verder wil met kinderen.’ Studente Charlotte van Buul geeft aan dat ze hier leert hoe je met kinderen om moet gaan. ‘De kinderen zijn erg enthousiast en daardoor weer druk. Je leert hoe je hier mee om moet gaan.’ De lerares van Basisschool De Wingerd uit groep 4 is al twee weken bezig met de kinderen om de dansjes en liedjes van het theater te oefenen. ‘De kinderen hebben nauwelijks geslapen en hadden moeite om hun ontbijt naar binnen te krijgen’ aldus de lerares. Tijdens de voorstelling is te zien dat de kinderen duidelijk een voorkeur hebben voor één liedje. Deze wordt aan het einde van de voorstelling dan ook herhaald en kinderen, ouders, vrijwilligers én studenten doen enthousiast mee.

Artikel delen:

Reageer