“SportService Zwolle heeft goud in handen”

Zwolle – SportService Zwolle heeft maandagavond 15 november in het stadion van FC Zwolle de netwerkbijeenkomst ‘Onderwijs, Buurt, Sport: Samen één beweging’ georganiseerd. Ruim 80 vertegenwoordigers van organisaties uit de werkvelden onderwijs, buurt en sport waren aanwezig om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen met betrekking tot de door SportService Zwolle ontwikkelde methodiek van de ‘Bewegende Leerlijn’.

Als voorzitter van deze bijeenkomst hield ex-topsporter Hein Vergeer een introductie op de centrale vraag van deze avond hoe we kinderen het plezier van sport en bewegen kunnen laten ervaren waardoor zij kiezen voor een lifetime sportdeelname. “Kinderen kunnen we nog gemakkelijk beïnvloeden om te kiezen voor sport. Hiervoor moeten we wel gebruik maken van elkaar, want alleen samen worden we beter”, aldus Hein Vergeer. De ontwikkeling van de methodiek de Bewegende Leerlijn speelt hierin een belangrijke rol. Deze methodiek begeleidt kinderen bij de kennismaking met sport, de verdieping in sport en de doorstroming naar de georganiseerde sport. De werkvelden onderwijs, buurt en de sport(vereniging) worden hierbij door combinatiefunctionarissen met elkaar verbonden.

Na de theoretische uitleg over de Bewegende Leerlijn door Jeroen van Leeuwen, manager van SportService Zwolle, was het de beurt aan sportwethouder Gerrit Piek om het eerste exemplaar van de speciaal ontwikkelde promotiefilm over de Bewegende Leerlijn in ontvangst te nemen. Deze werd vervolgens voor het eerst aan de aanwezige deelnemers getoond. “We hebben goud in handen”, aldus Gerrit Piek. “We kunnen hiermee veel bereiken op meerdere terreinen. We moeten over onze eigen sector heen durven kijken om meer met elkaar te bereiken.”

Artikel delen:

Reageer