Hoofdtrainer Van Oostrum vertrekt bij VV Berkum

Zwolle – Hoofdtrainer Michel van Oostrum zal zaterdaghoofdklasser VV Berkum met ingang van het volgende seizoen verlaten, zo hebben het bestuur van de club en de coach in goed overleg besloten. 

Hoewel de selectie van Berkum heeft aangegeven wel door te willen gaan met de trainer vonden het bestuur en Van Oostrum zelf dat het na drie seizoenen tijd was voor verandering. Michel maakt het lopende seizoen gewoon af en is zeer gemotiveerd om te laten zien dat zijn spelers goed kunnen presteren. De nu 44-jarige oefenmeester kwam in het seizoen 2008/2009 bij het net gepromoveerde Berkum en debuteerde uitstekend in de Hoofdklasse C met een vierde plaats, een periodekampioenschap en plaatsing voor de strijd om de KNVB-beker. Vorig seizoen wist Berkum geen promotie naar de nieuwe Topklasse binnen te halen maar de ploeg handhaafde zich wel in de Hoofdklasse.


In het lopende seizoen draait de Zwolse ploeg, na een prima start, momenteel minder goed maar dat is zeker niet de reden om Van Oostrums contract niet te verlengen. Het bestuur is er zich van bewust dat de Berkum-selectie op dit moment danig is gekortwiekt doordat een flink aantal spelers langdurig is geblesseerd en is er, met de trainer, van overtuigd dat het herstel na de winterstop kan worden ingezet. 

Voordat Michel aantrad bij Berkum was hij drie seizoenen coach van OZC in Ommen en was hij trainer van de spitsen en het beloftenteam van FC Emmen. Als speler in het betaalde voetbal kan hij terugkijken op een geslaagde carrière bij onder meer PEC Zwolle, Cambuur, De Graafschap en Emmen. Bij die laatste club werd Van Oostrum twee keer topscorer van de Eerste Divisie en werd hij twee keer verkozen tot voetballer van het jaar in de Eerste Divisie.

Artikel delen:

Reageer