Programma intocht Sinterklaas in Zwolle

Zwolle – Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 20 november 2010 aan in Zwolle. De Pakjesboot meert om 12.30 uur aan bij het Rodetorenplein. Kinderen mogen op het plein de Sint met Sinterklaasliedjes inhalen.

Loco-burgemeester Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle en voorzitter Louis van Dalen van Citycentrum Zwolle heten de Goedheiligman welkom. Na de ontvangst vertrekt de Sint samen met zijn Pieten voor een optocht door de binnenstad. De route die de Sint volgt is: Rodetorenplein, Jufferenwal, Kamperstraat, Luttekestraat, Voorstraat, Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte Ademhalingssteeg, Sassenstraat en Bethlehemkerkplein.

De optocht eindigt bij de Proosdij. Daar zijn vanaf 14.00 uur activiteiten voor alle kinderen. Kindercircus Pavarini en Klim en Outdoorcentrum Yosemite helpen mee om er een feestelijk programma van te maken. Er zijn diverse spellen en er is een groot springkussen op het plein voor de Proosdij.

Rond 15.00 uur vertrekt de Sint naar Isala Klinieken om samen met zijn Pieten een bezoek te brengen aan de kinderafdeling van het ziekenhuis.

Artikel delen:

Reageer