Eerste negentien studenten behalen EBC*L certificaat

Zwolle – De eerste negentien studenten hebben bij Landstede hun EBC*L certificaat gehaald. Dit certificaat is de nieuwe Europese standaard voor bedrijfskundige scholing voor ondernemers en medewerkers. Landstede is als één van de eerste ROC’s aangemerkt als geaccrediteerd EBC*L examencentrum.

EBC*L staat voor European Business Competence*Licence. In de cursus staan kennis en vaardigheden voor een succesvolle onderneming centraal. Onderwerpen als bedrijfsdoelstellingen, financiële administratie, bedrijfsvormen, wetgeving en kosten komen aan de orde. Het certificaat kan al in 28 landen behaald worden. Al met al hebben in Europa nu meer dan 10.000 deelnemers meegedaan.

Docenten van Landstede, Ruud Bremmers en Keimpe Dokter hebben de studenten vanaf juni begeleid. Ze zijn er trots op dat deze eerste lichting een mooi resultaat heeft weten neer te zetten. ’Het was een pittige cursus en het examen was beslist geen makkelijke afsluiting. Diverse bedrijven hebben meegeholpen om de cursus de juiste diepgang te geven. De Rabobank is daar een goed voorbeeld van. Onze goede contacten met dit bedrijf dragen er toe bij dat we kennis kunnen uitwisselen en projecten samen kunnen oppakken. De verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt daarmee daadkrachtig vormgegeven, waardoor we ons aanbod ook kunnen uitbreiden.’ Landstede biedt de cursus EBC*L niet alleen aan studenten, maar ook aan het bedrijfsleven en particulieren aan.

Later dit schooljaar start Landstede met EBC*L deel B. Dit betreft het management certificaat waarin de cursist onder andere een bedrijfsplan leert maken, maar waarin ook marketing en verkoop en financiële planningen belangrijke onderdelen in zijn. Deze vervolgcursus is bedoeld voor de cursisten die deel A hebben afgerond.

Op aanstaande vrijdag 19 november doen Landstede studenten mee aan de landelijke wedstrijd: ‘De EBC*L Champions League’, die bij Deltion in Zwolle wordt georganiseerd. De wedstrijd is onderdeel van de grootste internationale competitie over ondernemerschap in Europa. Studenten van de Landschappen Handel & Commercie en Office & Management kunnen in tests laten zien hoeveel ze van het ondernemerschap weten. Daarnaast hebben ze de gelegenheid te netwerken door middel van bijvoorbeeld speeddating. Er zijn diverse interessante seminars te volgen, bijvoorbeeld over de sociale media. De beste deelnemers uit de test mogen deelnemen aan het Europese toernooi in Wenen.

Artikel delen:

Reageer