Zestal aangehouden voor reeks misdrijven

Zwolle – De politie IJsselland denkt met de aanhouding van zes Zwollenaren (15, 20, 21, 31 en 41 jaar) een reeks misdrijven te hebben opgelost. De mannen worden er verdacht, in wisselende samenstellingen, diverse strafbare feiten in Overijssel, Gelderland en Drenthe te hebben gepleegd.

In totaal worden de mannen in verband gebracht met 58 strafbare feiten waaronder insluipingen in woningen en schuren, woninginbraken, inbraken in kantoren en kantines van (sport)verenigingen in Overijssel, Gelderland en Drenthe. Daarnaast wordt één van de mannen verdacht van betrokkenheid bij drie oplichtingszaken.

De verdachten kwamen in beeld nadat twee van hen op heterdaad werden aangehouden voor een tasjesroof op de Heinoseweg in Zwolle op 10 september jl. Hierbij werd een vrouw bestolen van haar tas. De vrouw reed op haar fiets toen de twee mannen haar van achteren op een scooter naderden en haar tas grepen. De mannen werden kort daarop aangehouden op de Kranenburgweg. De scooter waarop de verdachten reden bleek enkele dagen daarvoor bij een insluiping in een woning te zijn gestolen. De buit die de mannen meenamen bij de verschillende inbraken en insluipingen bestonden uit laptops, mobiele telefoons, portemonnees, fietsen, gereedschap, (foto)camera’s, audio- en videoapparatuur, elektronica, drank, snoepgoed en sieraden.

Het dossier is inmiddels overgedragen aan de officier van justitie. Deze zal beoordelen welke verdachten voor welke feiten voor de rechter gebracht zullen gaan worden.

Artikel delen:

Reageer