Derde plaats voor Windesheim in Keuzegids HBO 2011

Zwolle – Windesheim gooit hoge ogen in landelijke onderzoeken naar tevredenheid en kwaliteit. In de Keuzegids voltijd HBO 2011 heeft Windesheim de derde plaats behaald, na Avans en HS Zuyd. Een aparte vermelding is er in de gids voor de goede begeleiding en ondersteuning die Windesheim biedt aan studenten met een beperking.

Van de veertig beoordeelde Windesheimopleidingen staan er negen op een eerste plaats. Dat zijn de opleidingen Bouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, Sport en Bewegen, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Pedagogiek en de voormalige Azusa opleiding Godsdienst en Pastoraal Werk. Met 92 punten verdienen deze laatste twee opleidingen het predicaat excellente hbo-opleiding.

Op een verdienstelijke tweede plaats staan de exacte lerarenopleidingen en de opleidingen Financial Services Management, Journalistiek, Verkeerskunde en WHC Internationale Bedrijfskunde.Deze laatste krijgt ook het predicaat excellent.

Derde plaatsen zijn er voor de opleidingen Logistiek en Economie, Logistiek en Technische Vervoerskunde, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de Lerarenopleidingen in maatschappelijke vakken en in taal.

Keuzegids HBO 2011De Keuzegids HBO 2011 is een leesbare consumentengids voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. In de Keuzegids kunnen ze kennismaken met verschillende opleidingen en ze onderling vergelijken op basis van kwaliteit. De beoordeling is gebaseerd op een combinatie van studentenoordelen, studiestatistieken en oordelen uit visitatie- en accreditatierapporten.De verschillen in de top vijf van best beoordeelde hogescholen zijn dit jaar klein. De Keuzegids verschijnt in boekvorm en komt ook online beschikbaar. Voor meer informatie, zie www.keuzegids.org.

Artikel delen:

Reageer