Zwollenaren in top van de kandidatenlijst GroenLinks

Zwolle – Afgelopen weekend hebben de Overijsselse leden van GroenLinks het programma en de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen van 2 maart 2011 vastgesteld. In de top 5 van de kandidatenlijst vinden we maar liefst twee Zwollenaren terug. Herman Reuvekamp (59) is verkozen op plek vier en Patrick Pelman (32) staat op plek vijf.

De lijst wordt aangevoerd door Daphne Dertien (32) uit Enschede, gevolgd door Robert Jansen (30) uit Deventer en Edy Prick (63) uit Kampen. Daphne Dertien is nu ook al Statenlid voor GroenLinks en is bekend vanwege haar verzet tegen luchthaven Twente, maar ook haar positieve inzet voor natuur en duurzame energie. “Ik ben trots op onze lijst en op ons programma: idealisme omgezet in haalbare voorstellen. Het moet en kan echt anders in Overijssel.”

Herman Reuvekamp brengt zijn ideeen voor een duurzame landbouw in praktijk als biologische schapenhouder en onderhoudt veel contacten binnen de agrarische sector. Hij was van 1982 tot 1987 Statenlid en wil nu opnieuw zijn praktische kennis van landbouw, natuur, water, milieu en ruimtelijke ordening inzetten voor Overijssel.

Patrick Pelman stond afgelopen voorjaar ook op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Zwolse gemeenteraad, maar werd toen net niet gekozen. Hij is werkzaam op het Landelijk Bureau van GroenLinks en ook al jaren actief binnen de lokale afdeling van de partij.

In het vastgestelde verkiezingsprogramma wil GroenLinks doorgaan met het aanleggen van de Ecologische Hoofdstructuur die natuurgebieden met elkaar verbindt. Dan kunnen dieren veilig van het ene naar het andere gebied trekken. GroenLinks houdt vast aan haar standpunten over luchthaven Twente en de bypass bij Kampen, en wil geen ruimte bieden aan nieuwe bedrijventerreinen of megastallen. GroenLinks wil een groene EKOnomie ontwikkelen, die van de huidige economische crisis een kans maakt om een duurzame toekomst zeker te stellen. Daarvoor zal GroenLinks een Overijsselse ‘Green New Deal’ lanceren.

Meer informatie over de kandidaten en het verkiezingsprogramma is te lezen op http://overijssel.groenlinks.nl

Artikel delen:

Reageer