Expositie Linda van den Born in GH Zwolle

Zwolle – Op de tweede verdieping van de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle vond woensdagmiddag de opening van de tentoonstelling van schrijfster/illustrator Linda van den Born met de titel ‘Later als ik oma ben’ plaats.

17-11-2010_presentatie_boekje_van_linda_van_de_born_gh_grasdorpstr_1.jpg

Van den Born studeerde in 2006 af aan ArteZ Zwolle met als afstudeerrichting Illustratie. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Zwolle. Het prentenboek ‘Later als ik oma ben’ van Van den Born verscheen onlangs bij Uitgeverij de Vuurbaak. Het gaat over een meisje dat fantaseert over hoe het zal zijn als zij zo oud is als haar oma. De expositie in de GH maakt het ‘maakproces’ van het boek inzichtelijk, van eerste schetsen tot de gedetailleerde, gekeurde tekeningen.

17-11-2010_presentatie_boekje_van_linda_van_de_born_gh_grasdorpstr_3.jpg

17-11-2010_presentatie_boekje_van_linda_van_de_born_gh_grasdorpstr_4.jpg

Als een meisje fantaseert over de tijd dat zij zo oud als haar oma is, komt ze op de wonderlijkste gedachten: Ze zal dagenlang voor de tv kunnen zitten met een zak chips op schoot, ze bouwt een hut van lege pizzadozen. Maar wat moet ze doen nu ze nog geen oma is? Nu ze nog niet krom loopt? Op www.vuurbaak.nl  kunt u alvast een aantal pagina’s uit het boek inzien.

17-11-2010_presentatie_boekje_van_linda_van_de_born_gh_grasdorpstr_2.jpg

Artikel delen:

Reageer