Nieuwe fase voor hoofdzwembad Zwolle

Zwolle – Dinsdag plaatste de gemeente Zwolle samen met de ontwikkelaar, de architect en de adviseurs het bouwbord op de locatie aan het Rechterland waar het nieuwe hoofdzwembad wordt gebouwd.

hoofdzwembad.jpg

Deze handeling markeert een nieuwe fase in het project. De periode van planvoorbereiding is inmiddels afgerond en de daadwerkelijke start van de bouw van het zwembad nadert. Volgens planning starten de bouwwerkzaamheden in het voorjaar van 2011. Eind 2012 / begin 2013 kunnen Zwollenaren dan gebruik maken in het nieuwe zwembad.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik vind deze plek centraler liggen voor de mensen uit geheel Zwolle dan stadshagen .Als het in stadshagen zou worden gebouwd moeten heel veel mensen vanuit Zwolle veel te ver door de stad er naar toe.


  Maak melding

 2. Eva als ik het goed heb komt er bij Windesheim een bad en dit nieuwe bad en worden de oude zwembaden gesloten.Zou ook veel te duur worden.


  Maak melding

 3. Zwolle verdient moderne en volwaardige sportaccommodaties. Daarbij hoort een goed zwembad! De bestaande zwembaden in Aa-landen en het Hanzebad voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente Zwolle werkt daarom ter vervanging van deze baden aan een nieuw hoofdzwembad op de locatie De Vrolijkheid. Naast het hoofdbad komt er een satelietbad met twee instructiebaden en een therapiebad in Hogeschool Windesheim. Bovendien is er een plan voor een zwemvoorziening in Stadshagen.  Maak melding

 4. Ja en ik hoop dat dat bad in Stadshagen er heel wat sneller is dan in begin 2013!!!
  Ik moet in de praktijk nog zien of het een vooruitgang wordt, want dat kan ik aan die impressie die ze lieten zien zo niet zien! Het lijkt erop dat we erop achteruit gaan in plaats van vooruit.
  Jaren geleden was De Steur in Kampen een vooruitgang, maar ik wacht nog steeds op een vergelijkbaar bad hier voor Zwolle (toch een stukkie groter dan Kampen…)!


  Maak melding

Reageer