Clubtour Typhoon & New Cool Collective in Hedon

Zwolle – Dat Hiphop en Jazz wonderwel samen door één deur kunnen bewijst de samenwerking tussen Zwolse trots Typhoon en Nederlands meest befaamde jazzcombo New Cool Collective. Met waanzinnige optredens op o.a. Lowlands, Oerol en Bevrijdingsfestival Overijssel kreeg de combinatie in hoog tempo een ijzersterke live-reputatie. Momenteel zijn de heren druk met een kleine clubtour met als allerlaatste clubshow het optreden op zondag 28 november in het Zwolse poppodium Hedon.

 

veb_21.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Natuurlijk wordt dan extra uitgepakt. Als special guests komen in elk geval Giovanca en Blaxtar. Verwacht een fenomenaal optreden van een al net zo fenomenale samenwerking. Zilveren Harp winnaar Typhoon heeft samen met Neerlands bekendste jazz formatie New Cool Collective de handen ineen geslagen, met als tastbaar resultaat een gezamenlijke EP getiteld Chocolade. Het idee voor de samenwerking ontstond toen beide partijen, ter gelegenheid van de Amsterdamse Uitmarkt 2007, gekoppeld werden in een show waar New Cool Collective de Zwolse hiphop artiest muzikaal ondersteunde. Voor Typhoon, sinds jaar en dag een trouwe fan van het jazz collectief, was dit een enerverende en nieuwe ervaring.


Later dat jaar trekt Typhoon de stoute schoenen aan en vraagt New Cool Collective om gezamenlijk een concert te geven in de poptempel Paradiso, te Amsterdam. Dat idee bleek de sleutel naar wat verschillende media de volgende dag een legendarische avond zouden noemen. Het releasen van de videoclips van de tracks Sprokkeldagen en Weerwoord, in combinatie met de sterke live reputatie van beide partijen op het podium, resulteerde in een muzikale smeltkroes. Wat volgde was een triomftocht langs de festivals, waaronder een zeer goed ontvangen show op Bevrijdingsfestival Overijssel en een korte najaarstour. Aan Zwolle de eer om de allerlaatste show als gastheer te fungeren.

Typhoon & New Cool Collective
 
Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Zondag 28 november
Open                           : 20:00 uur
Aanvang                      : 21:00 uur
Entree                         : € 18,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond zelf aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer