Actieweek ‘Mediawijs’ bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Digitale media zijn niet meer uit onze samenleving weg te denken. De jongere generatie tot 55+ weet steeds beter hun weg in en met de digitale media te vinden. Om iedereen mediawijs te maken staat Bibliotheek Zwolle in de week van 24 november t/m 1 december 2010 in het teken van de Week van de Mediawijsheid. De aftrap is op 24 november met de actie “Laat uw pc virusvrij maken”, in samenwerking met Landstede.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden alle bibliotheken in Nederland omgetoverd tot het ‘Huis van de Mediawijsheid’. Men kan in de bibliotheek terecht met vragen over mediawijsheid en media: “Hoe kan ik een Hyves profiel aanmaken?” “Wat is het verschil tussen een iPad en een e-reader? En welke is beter?” Daarnaast organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten. Tijdens de openingactie worden pc of laptop virusvrij gemaakt door studenten van Landstede, voor de kinderen is er een SwinxsParty. Verder is er een workshop over e-readers te volgen en er is een Informatie Plaza over het zoeken naar informatie vanuit de bibliotheek en verschillende zoekmachines die men kan gebruiken.

Mediawijzer

De Week van de Mediawijsheid is een gezamenlijk initiatief van expertisecentrum Mediawijzer.net in samenwerking met de openbare bibliotheken. Mediawijzer.net is op initiatief van de ministeries van OCW en Jeugd en Gezin in 2008 opgezet als expertisecentrum voor mediawijsheid, om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken. Mediawijzer.net is een netwerkorganisatie en wordt bestuurd door vijf grote Nederlandse organisaties die bij de oprichting door het ministerie van OCW zijn aangewezen: Kennisnet, ECP-EPN, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de Nederlandse Publieke Omroep en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

Meer over media, in de bibliotheek!

mediawijs.jpg

Laat u dus (n)iets wijsmaken en kom in de week van 24 november t/m 1 december naar Bibliotheek Zwolle.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden bij www.bibliotheekzwolle.nl, algemene informatie over de Week van de Mediawijsheid op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Artikel delen:

Reageer