Scenario’s horecapaviljoen in gemeenteraad

Zwolle – Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad ten aanzien van de horecavoorziening in park de Wezenlanden drie scenario’s voorgelegd waarover zij met de raad willen spreken. Een horecapaviljoen in het park conform het programma van eisen uit 2004 met een aantal verbeteringen op het gebied van parkeren en geluid. Dat is voor het college het voorlopige voorkeursscenario voor de horecagelegenheid in het park.

In de drie scenario’s gaat de keuze om: geen voorziening (variant A), een kleine voorziening (variant B) of een gelegenheid conform het oorspronkelijke programma van eisen met hierbij een aantal verbeteringen (variant C).

De voorkeur van het college gaat uit naar variant C. Redenen hiervoor zijn onder meer dat de maatschappelijke betekenis van het park met deze optie toeneemt. Een paviljoen voorziet in de behoefte om iets te eten en te drinken in het park. Hoewel optie B hierin ook kan voorzien, blijkt een kleine horecavoorziening nauwelijks rendabel omdat deze alleen seizoensgebonden geëxploiteerd kan worden. Variant C is economisch gezien het meest haalbaar.

Wat draagvlak betreft bestaat er voor optie A en B vanuit de direct omwonenden draagvlak. Voor variant C bestaat er algemeen draagvlak vanuit de stad terwijl de meeste direct omwonenden hier tegen zijn. Zij hebben vooral moeite met de omvang van het paviljoen de mogelijke geluidsoverlast en mogelijk toename van parkeren in de wijk. Voor het parkeren hebben zowel de gemeente als de ondernemer naar oplossingen gezocht. Zo is er met de provincie afgesproken dat de bezoekers van het paviljoen alle avonden van de week en in het weekend vrij mogen parkeren op het parkeerterrein van het provinciehuis. Ook heeft de gemeente twee mogelijkheden om betaalde parkeerplekken langs de Ten Oeverstraat te realiseren uitgewerkt. Om geluidsoverlast te voorkomen is de exploitant bereid om aan hogere geluidseisen te voldoen dan gebruikelijk bij een horecavoorziening.

Voordat het college een definitief voorstel aan de raad doet, zal zij eerst de verschillende scenario’s met de gemeenteraad bespreken.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. B, wel de lusten, niet de lasten. B past binnen het karakter van het park en is echt een meerwaarde. C hoort niet in een park waar mensen voor rust en groen komen thuis,
  🙁


  Maak melding

 2. Ik wist niet dat ik, als niet direct omwonende, voor variant C was.
  Ik dank de gemeente dan ook dat zij dit voor mij heeft uitgemaakt.
  Ik vraag mij wel af hoe zij tot de conclusie kan komen dat er algemeen draagvlak is voor variant C vanuit de stad.


  Maak melding

 3. Waar gaan de bezoekers van het horecapaviljoen hun auto`s parkeren overdag op een door de weekse dag.Is daar ook over nagedacht?


  Maak melding

 4. Hier ook een buur van het park, Assendorp is merendeel betaald parkeren, ze hoeven daar neit zo bang te zijn. Wipstrik daarentegen is vrij parkeren.

  Ik neem de overlast (als die er uberhaupt al komt, ik denk van niet) voor lief!


  Maak melding

Reageer