Tuinzak groot succes

Zwolle – Sinds een maand kunt u als inwoner van de gemeente Zwolle gratis de Tuinzak bestellen bij ROVA. De Tuinzak is een nieuw inzamelmiddel om uw tuinafval op een makkelijke manier kwijt te kunnen. Het aantal aanvragen van de Tuinzak loopt boven verwachting, in de eerste maand zijn er al bijna 400 zakken uitgezet en weer opgehaald!

logoafvalscheidenisgoudrova.jpg

In Zwolle zit er nog gemiddeld 20% groente-, fruit- en tuinafval (gft) in het restafval. Dat is zonde, want gft kan goed gerecycled worden. Zo produceert ROVA uit gft groen gas en hoogwaardige compost in haar vergistingsinstallatie op de Hesssenpoort. ROVA wil de bewoners in Zwolle helpen te voorkomen dat het tuinafval bij het restafval terecht komt. De Tuinzak kan hier uitkomst in bieden.

 Hoe werkt het?

•1.      U bestelt de Tuinzak telefonisch bij de klantenservice van ROVA (038) 427 37 77. Binnen een week wordt de Tuinzak bij u thuis afgeleverd. U maakt ook gelijk een afspraak om de zak op te laten halen.

•2.      U vult de Tuinzak.

•3.      Op de afgesproken dag zet u de Tuinzak aan de openbare weg en haalt ROVA het op.

Voor de spelregels en aanbiedvoorwaarden van de Tuinzak, kijkt u op www.rova.nl/tuinzak . Of u kunt contact opnemen met de klantenservice van ROVA, via (038) 427 37 77 of klantenservice@rova.nl

Onder het motto ‘Afval scheiden is goud!’ zet ROVA zich de komende jaren verder in voor het verbeteren van de gescheiden afvalinzameling. Het doel is alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen. Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar een nuttige grondstof voor nieuwe producten.

Artikel delen:
Reacties 8

Reageer