Vernieuwd duurzaamzwolle.nl verlaagt drempels

Zwolle – Vernieuwd duurzaamzwolle.nl verlaagt drempels om duurzaam te dóen. Waar koop ik groene producten in en rond Zwolle? Welke Zwolse initiatieven zijn er op het gebied van duurzaamheid? Antwoorden op die vragen staan op de vernieuwde website www.duurzaamzwolle.nl.

Projectleider duurzaamheid van de gemeente Zwolle, Sietse Haven, lanceerde de website donderdag tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Sietse Haven: “Duurzaamheid is van en voor de stad. De website duurzaamzwolle.nl is een waardevol voorbeeld hiervan!” Interieurarchitect Reiné Gadellaa is initiatiefnemer van de website: “Ik ben al zo’n 30 jaar bezig met duurzaamheid. In mijn werk, maar ook privé.” De zoektocht naar groene producten blijkt niet eenvoudig in de omgeving van Zwolle.  Gadellaa: “Ik draag bijvoorbeeld graag kleding van biokatoen. Ten eerste is dat beperkt verkrijgbaar. Ten tweede is het verkopend personeel zich er vaak niet van bewust welke kleding van biokatoen is gemaakt. En die dilemma’s gelden voor meer groene producten. Ik kan me dus voorstellen dat mensen die ‘iets met duurzaamheid willen’ snel afhaken.

Met de website wil ik die drempels zoveel mogelijk wegnemen.” Naast allerlei nuttige informatie, biedt de website ook een platform voor geïnteresseerden. Bij de LinkedIn groep Duurzaam Zwolle vinden geïnteresseerden elkaar , informatie over lokale initiatieven en antwoorden op vragen. Ook kunnen belangstellenden zelf medestanders vinden voor een nieuw duurzaam initiatief.

Voor meer informatie over de site en de makers:

Reiné Gadellaa – 06 – 24 52 62 56
Alan Lentz – 06 – 519 88 735
Charles Nauta – 06 – 22 96 27 90

Email: info@duurzaamzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer