Deltion College organiseert derde First Lego League

Zwolle – Basisschool en vo-leerlingen maken kennis met techniek bij Deltion. Het Zwolse Deltion College organiseert vrijdag 26 november voor de derde keer de First Lego League. Tijdens dit evenement maken ruim 400 leerlingen van basis- en vo-scholen uit Zwolle en omstreken spelenderwijs kennis met techniek.

27-11-09-legoleague-02_470.jpg

De First Lego League is een wereldwijd initiatief, met als doel jongeren enthousiast te maken voor techniek. De organisatie van de regiofinale in Zwolle is in handen van het Deltion College en hogeschool Windesheim. Dit jaar gaan tien teams de strijd aan, om een plek te veroveren in de Beneluxfinale. De Beneluxfinale vindt 19 februari 2011 plaats in het Discovery Center Continium in Kerkrade. Ieder jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar is het centrale thema ’Body Forward’. De teams worden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema Body Forward, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. De onderwerpen voor de presentaties zijn in samenwerking met de Isala Klinieken Zwolle vastgesteld. Ter voorbereiding op de presentaties konden de wedstrijdteams een bezoek brengen aan de Isala Klinieken Zwolle. De First Lego League wordt dit jaar in nauwe samenwerking met de afdeling Horeca & Dienstverlening van het Deltion College georganiseerd. Een groep derdejaars studenten van de opleiding International Hospitality Studies is verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de doe-activiteiten rondom de wedstrijden, zoals sportactiviteiten met een Wii spelcomputer, een wedstrijd ambulances in elkaar zetten van lego, een fit test, het demonteren van computers en nog veel meer.

Programma

09.45 – 10.00 uur: inloop
10.00 – 10.20 uur: opening First Lego League door Jena XL
10.20 – 10.30 uur: wedstrijdteams maken zich gereed
10.30 – 14.15 uur: wedstrijden
14.30 – 14.45 uur: prijsuitreiking door Filip van As, Wethouder van de gemeente Zwolle Bernard de Boer, adjunct-directeur sector Techniek & Vormgeving Deltion College

De First Lego League is vorig jaar ondergebracht bij het Platform Techniek Werkt. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen. Het evenement wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door studenten van het Deltion College en Hogeschool Windesheim, gepensioneerden met een technische achtergrond, Ecodrome, Hulskamp Audiovisueel, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Koggel Reclame, Tempo Team, TechNet en Paul van Vilsteren Installatietechniek.

Vrienden, ouders en andere geïnteresseerden kunnen de First Lego League live volgen via www.deltion.nl/live. De First Lego League vindt vrijdag 26 november vanaf 10.00 uur plaats op de Boulevard van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie over het Deltion College en de First Lego League staat op http://www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer