Zwolle klaar voor finale Bartjens Rekendictee

Zwolle – De 70 beste en snelste rekenaars van de landelijke internetvoorronde, doen mee aan de finale van het Bartjens Rekendictee op vrijdag 19 november in Hogeschool Windesheim, Zwolle.

Zij nemen het op tegen 25 middelbare scholieren, 19 pabostudenten en 20 prominenten en sponsoren. De winnaar van het zevende Bartjens Rekendictee ontvangt een spellenpakket, het glazen telraam van de stentor en een arrangement van Librije’s Hotel. De 140 grootste rekenaars van Nederland kunnen aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurt onder leiding van presentator Marjolein Kool, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’, die het dictee ook heeft bedacht.

Online voorronde
De online voorronde dit jaar ,van 1 oktober – 8 november , stond op maar liefst 14 websites van regionale (GPD)dagbladen, waaronder De Stentor, Dagblad De Pers en op de website van RTV Oost. Ruim 5000 mensen hebben deelgenomen. De 70 beste en snelste internetters komen naar de finale.

Scholieren en pabo studenten
De voorronde op middelbare scholen en pabo’s heeft plaatsgevonden van 3 t/m 10 november. De scholieren en studenten hebben zich gebogen over 10 pittige sommen. De winnaar(s) van de deelnemende scholen ontvangen behalve een finaleplaats ook een leuk spel en een trofee als aandenken, dit is mogelijk gemaakt door RTV Oost en 999 games.

Finaleprijzen
In de finale strijden scholieren en pabo studenten om fantastische prijzen. Zo gaat de beste scholier naar huis met een prestigieus wiskundezomerkamp van de Leidse Universiteit. Aangeboden door Wegener Nieuwsmedia. De beste pabo student wint een reis naar het Science Museum in Londen, aangeboden door Platform Beta Techniek.

Finale Bartjens Rekendictee nu Live te volgen!
Vrijdag 19 november is de uitzending van de finale van Bartjens Rekendictee 2010 live te volgen via internet. De live-stream is te bekijken op de websites van de deelnemende dagbladen. Deze zijn te vinden op www.bartjensrekendictee.nl. De zevende editie van het rekendictee is georganiseerd door Zwolle Marketing in opdracht van Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Gezien het enthousiasme dat leeft onder de deelnemers ‘rekent’ de organisatie volgend jaar op nog meer landelijke belangstelling. Bartjens Rekendictee 2010 is mogelijk gemaakt door de Stentor, Hogeschool Windesheim, Gemeente Zwolle, veertien regionale dagbladen, verenigd in de Geassocieerde Persdiensten (GPD), Dagblad de Pers, het Financieel Dagblad, Hogeschool Utrecht, RBT Vechtdal IJsseldelta, NVORWO, RTV Oost , 999 Games, ROC van Twente, OPS Freudental Inst., CDS en V. Gorkum.

Artikel delen:

Reageer