Oppositie wil debat over vertrekregeling Wezo

Zwolle – De oppositiepartijen in Zwolle willen een debat met wethouder Van As over de vertrekregeling van de ex-directeur van de Wezo. Deze ex-directeur krijgt sinds zijn ontslag in 2008 zijn salaris doorbetaald tot aan zijn pensioen. Meerdere malen zijn hierover vragen gesteld, maar de vertrekregeling werd nooit openbaar.

Vorige week heeft het stadsbestuur besloten om de vertrekregeling van de ex-directeur aan de gemeenteraad voor te leggen onder oplegging van geheimhouding. De SP, D66, Groen Links en Swollwacht willen nu een debat over de gang van zaken rondom deze kwestie. "Het bevreemdt ons ten zeerste dat de vertrekregeling pas nu in het geheim aan de gemeenteraad wordt aangeboden, omdat de vertrekregeling ondertussen is afgelopen", aldus de partijen. "De vraag rijst waarom de wethouder er nu pas voor kiest om ons de regeling te laten inzien. Bovendien is het zeer gewenst om ook met elkaar te bespreken waarom de vertrekregeling wordt geheim gehouden. Het gaat hier immers om gemeenschapsgeld."

SP, D66, Groen Links en Swollwacht zullen maandagavond tijdens de raadsvergadering aan de gemeenteraad een verzoek doen voor een debat. "Wij hopen dat de collegepartijen ook kiezen voor transparant bestuur en zullen instemmen met een debat over deze vertrekregeling. De vertrekregeling is achter de schermen gesloten, het is hoog tijd om daar voor de schermen met elkaar over te spreken."

Artikel delen:
Reacties 5
 1. “Het gaat hier immers om gemeenschapsgeld.”

  So what? Ooit is met die man een vertrekregeling afgesproken; en die wordt gewoon nagekomen. Als je het met de aard van die regeling niet eens bent, moet je proberen nieuwe afspraken anders te maken, maar niet achteraf gaan lopen zeuren.  Maak melding

 2. Dan moet je wel eerst die ‘aard’ van de regeling kennen, wil je tot nieuwe afspraken kunnen komen……..en als men die dan alleen (na veel vragen) onder geheimhouding wil voorleggen, tja dan heeft men de schijn wel een beetje tegen…..


  Maak melding

 3. @rara, dat kan dan wel zo zijn, maar daarom hoeven de afspraken met de ex-directeur niet geopenbaard worden. Het gaat idd over de aard, en niet over de persoon.  Maak melding

 4. Over dat laatste zijn we het dan niet helemaal eens denk ik, het gaat ook niet over de persoon, maar de functie, die betaald wordt uit gemeenschapsgeld en waar wij dan ook recht op hebben te weten hoe die besteed cq uitbetaald wordt.


  Maak melding

Reageer