HanzeOrkest viert jubileum in De Spiegel

Zwolle – Onbekend maakt onbemind. Bekend maakt bemind! En dat is ie. De Carmina Burana van Carl Orff. Op zaterdag 27 november om 20.15 uur brengt het HanzeOrkest dit beroemde stuk ten gehore in De Spiegel in Zwolle. Samen met maar liefst drie solisten en drie koren. Een muziekspektakel van de bovenste plank. Aanleiding is het twintig jarig jubileum van dit orkest uit Hanzestad Zwolle.

hanzeorkest_.jpg

Wat hebben André Rieu, de film The Lord of de Rings en binnenkort ook het HanzeOrkest uit Zwolle gemeen? U raadt het al. Allen laten ze het publiek genieten van een uniek stuk muziek voor orkest en koren: de Carmina Burana. Op zaterdag 27 november staat er nog een groots werk op het programma: ‘Beelden van een Tentoonstelling’ van M. Moussorgsky / M. Ravel. Vele leden van het HanzeOrkest zullen tijdens dit stuk soleren.

Unieke samenwerking

Het programma van het jubilerende orkest is uniek in zijn soort. Ook drie solisten en drie koren werken er aan mee. Er staan die avond in totaal meer dan 200 musici op de bühne. De dirigent van het HanzeOrkest, Bart van den Goorbergh uit Bennekom leidt al deze musici: zestig orkestleden, drie solisten en 150 koorleden. Vanwege het grote aantal musici is gekozen voor het grootste theater van Zwolle, De Spiegel aan het Spinhuisplein.

Tijdens het jubileumconcert zijn drie solisten van de partij, t.w. sopraan Clara de Vries, countertenor Maarten Engeltjes en bariton Pierre Mak. De drie koren die meedoen – De Nieuwe Ster, Euphonia en kinderkoor Konstantijn – komen uit Hanzestad Zwolle. Uit alles blijkt de betrokkenheid van het HanzeOrkest met Hanzestad Zwolle.

Jubilerend orkest

Het jubilerend orkest begon in 1990 als Kamerorkest Zwolle. Het groeide uit tot een klassiek symfonieorkest met af en toe een uitstapje naar bigband, operette of musical. In 2000 veranderde de naam in HanzeOrkest Zwolle. Het huidige orkest bestaat uit ongeveer zestig musici: van amateur- tot beroepsmusicus. Ze hebben één doel: samen professioneel én met passie muziek maken.

KaartverkoopDe publiciteitsmolen voor het spectaculaire concert op zaterdag 27 november 2010 is in volle gang. Kaartjes à € 25,– p.p. zijn te koop via www.odeondespiegel.nl. Wees er snel bij. Vol = Vol. Voor meer informatie over het HanzeOrkest zie www.hanzeorkest.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer