Gemeentesecretaris Zwolle genomineerd voor prijs

Zwolle – Oenze Dijkstra, gemeentesecretaris van Zwolle, is een van de drie genomineerden voor de titel Overheidsmanager van het Jaar 2010. Op woensdag 24 november wordt in de Ridderzaal in Den Haag de uitslag bekend gemaakt. Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties reikt de bijbehorende award uit.

Dijkstra is nu dertien jaar gemeentesecretaris van de stad Zwolle en werkt sinds 1979 voor deze gemeente. De jury van Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van Commissaris van de Koningin Johan Remkes, motiveert de nominatie van Dijkstra onder meer als volgt: ‘Oenze Dijkstra is gericht op samenwerking, versnelling en verbetering, waarbij de dienstverlening naar burgers en ondernemers prioriteit heeft. Hij staat bekend om zijn passie voor de stad en zijn commitment aan de organisatie.’ De twee andere genomineerden zijn José Lazeroms, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW en Hetty Linden, directeur GGenGD in de gemeente Utrecht.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De prioriteit is de dienstverlening naar de burgers en ondernemers.Nou moet zeggen dat die dienstverlening naar de burgers bij de gemeentelijke instellingen wel beter mag er zijn nog genoeg obstakels voor de burgers.


    Maak melding

Reageer