Dierzerpoorters en ANWB beoordelen wijk

Zwolle – Gezondheid, bewegen, recreëren, even een luchtje scheppen of de honduitlaten zijn zaken die veel bewoners steeds belangrijker vinden. De ANWBen Veilig Verkeer Nederland willen het wandelen bevorderen door te kijken of het aangenamer of veiliger kan.  

Niet alleen in natuurgebieden ‘ver weg’,maar juist óók vanaf de voordeur. Daarom vragen zij aan bewoners om in hun wijk goede voorbeelden te benoemen en mogelijke suggesties voor verbetering aan te dragen. Tien leden van ANWB, Veilig Verkeer Nederland en bewoners van de wijk Diezerpoort gaan zaterdag 20 november in drie kleine groepjes een ommetje te maken door hun wijk. Zij ontvangen tevoren een checklist aan de hand waarvan zij hun wandeling in hun wijk beoordelen. Ze bepalen zelf hun meest voor de hand liggende dagelijkse ommetje ‘vanaf de voordeur’. Dit is de eerste keer dat ANWB en Veilig Verkeer Nederland dit organiseren.

Als deze werkwijze goed blijkt te werken, wordt het in meer gemeenten toegepast. Door op grote schaal goede en slechte situaties te benoemen krijgt bewoner een beter zicht op wat een wijk tot een goede wandelwijk maakt. Het zal daarbij niet alleen gaan om verkeersveiligheid, maar ook om ‘groen’, afwisseling in bebouwing en zaken zoals cultuurhistorie.

De gemeente Zwolle is erg geïnteresseerd in de uitkomsten van deze actie van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. De gemeente bekijkt alle suggesties die uit de wandelingen naar voren komen en zal waar mogelijk praktische verbeteringen en aanpassingen aanbrengen. De resultaten van het onderzoekje worden in december verwacht.

Artikel delen:

Reageer