Werkzaamheden aan fietspaden bij Berkum

Zwolle – Het verkeer ondervindt op maandag 22 november gevolgen van de werkzaamheden aan het fietspad Kranenburgweg. Daarnaast vinden vanaf maandag 22 november werkzaamheden plaats aan de fietspaden Oldermannerpad en Bloksteeg en vanaf woensdag 24 november aan het fietspad Haersterveerweg. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor zowel de fietser als het gemotoriseerde verkeer.

Op maandag 22 november beginnen de werkzaamheden ter hoogte van de oversteek Campherbeeklaan. De werkzaamheden vinden plaats tussen 6.00 en 8.00 uur. De oversteek ter hoogte van de Campherbeeklaan is gedurende deze werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Rechterland, Boerendanserdijk en omgekeerd. Voor fietsers is er een omleidingsroute aangegeven met bebording. Tevens zijn er verkeersbegeleiders aanwezig.  Om 9.00 uur schuift het werk op naar het gedeelte gelegen tussen Erasmuslaan en Dijkzichtweg. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 15.30 uur. De omleidingsroute voor fietsers voert over de rijbaan. Daarom wordt het verkeer met de rijrichting naar Dalsen/Ommen omgeleid via de A28. Deze omleidingsroute geldt ook voor de locatie Van der Valk. Bedrijventerrein, begraafplaats en Berkum blijven bereikbaar via Oude Meppelerweg-Kranenburgweg.

De streekbuslijnen die de stad willen verlaten rijden ook via de omleidingsroute. Ter hoogte van Cosmos (voormalige EZB-garage) is een bushalte. Daar is het mogelijk om over te stappen op een andere streekbuslijn.

Verkeer dat komt vanuit Dalfsen/Ommen en naar Zwolle wil, behoudt normaal de doorgang over de rijbaan van de Kranenburgweg.

Op dinsdag 23 november krijgt het werk een vervolg ter hoogte van de oversteek bij Schrevenweg. Deze werkzaamheden beginnen om 9.00 uur. Voor fietsers is er een omleidingsroute aangegeven met bebording. Tevens zijn er verkeersbegeleiders aanwezig.

Verkeer met bestemming industrieterrein behoudt een doorgang via een wegversmalling.

Fietspaden Oldermannerpad en Bloksteeg

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan het Oldermannenpad. Deze ligt parallel aan de spoorlijn en de Oldermannenlaan. Fietsers worden omgeleid via de Oldermannenlaan.

Daarnaast ondervinden fietsers hinder van de werkzaamheden aan het fietspad van de Boksteeg. Deze is gelegen tussen het Oldermannenpad en de Timmermeesterlaan. Een omleidingsroute is niet ingesteld omdat er slechts op enkele plekken gewerkt wordt.

HaersterveerwegVan woensdag 24 tot en met vrijdag 26 november wordt overdag het fietspad tussen het Meanderpad en Brinkhoekweg opgebroken en voorzien van een nieuwe fundering en asfaltlaag. Van woensdag op donderdag worden fietsers ook omgeleid, tussen 16.00-7.00 uur. Fietsers worden omgeleid via de rijbaan van de Haersterveerweg omdat het pad dan nog niet te gebruiken is.  Er worden de nodige maatregelen genomen om de verkeersgebruikers te attenderen op fietsers op de rijbaan.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer