Russische muziek tijdens Zwolle Wereldstad

Zwolle – In de Grote Kerk aan de Grote Markt is Zwolle Wereldstad van start gegaan. Vrijdagavond was er een concert met OMFO. Wereldstad is een multicultureel festival en vindt voor de vierde keer in Zwolle plaats. Ieder jaar staat één van de Millenniumdoelen centraal, dit jaar is het thema Millenniumdoel 1; extreme armoede en honger uitbannen.

 omfo_1-1.jpg

Donderdag organiseerde het COS Overijssel een culinair werelddiner voor genodigden. Vrijdagavond openden de kerkdeuren zich voor een concert van OMFO! Zo’n 100 muziekliefhebbers namen op bankjes plaats in de achterste afzonderlijke altaarruimte van de kerk. Een enkeling waagde zelfs een dansje. OMFO staat voor Our Man From Odessa en is het project van de wonderbaarlijke Russische Multi-instrumentalist Gherman Popov, die in 1989 naar Nederland verhuisde. De kitschy communistische propagandamuziek van het Brezjnev-regime, waarin hij opgroeide vermengt hij met de vrolijke anarchie die hij in Amsterdam ontdekte.

omfo_3-1.jpg

 omfo_2-1.jpg

omfo_4-1.jpg

Zaterdag zal de Grote of St. Michaëlskerk omgetoverd worden in een buitenlandse Bazaar. Bij de verschillende kramen worden de meest uiteenlopende wereldse producten aangeboden; van boeken tot kleding, van kookgerei  tot lekkere hapjes. Ook wordt er waar uit alle windstreken verkocht waarvan de opbrengst ten goede komt van kleinschalige (hulp)organisaties. Verder zijn er muziek,- en dansoptredens én een aantal voorstellingen van VETarm, de jeugdtheatervoorstelling die speciaal voor Zwolle Wereldstad  is gemaakt. In de kerk zal het wereldcafé van LIZA zorgen voor koffie, thee en bijzondere drankjes.

Artikel delen:

Reageer