Intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Sinterklaas komt deze zaterdag met zijn gevolg in Zwolle aan. Rond 12.30 uur legt de Pakjesboot aan bij het Rodetorenplein, waar Sinterklaas welkom wordt geheten door de Loco-burgemeester van Zwolle, Erik Dannenberg en Louis van Daalen, voorzitter Citycentrum Zwolle. Vervolgens vertrekt de Sint met zijn Pieten voor een optocht door de binnenstad.

In de Proosdij is er vanaf 14.00 uur een programma voor alle kinderen met medewerking van Kindercircus Pavarini en Yosemite, diverse spelletjes en een springkussen op het plein voor de Proosdij. Rond 15.00 uur vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten naar de Isala Klinieken, locatie Sophia waar hij een bezoek brengt aan de kinderafdeling. Weblog Zwolle zal in de loop van zaterdag een uitgebreide foto reportage over het kinderfeest publiceren!

De route van de optocht is als volgt:

 • Rodetorenplein
 • Jufferenwal
 • Kamperstraat
 • Luttekestraat
 • Voorstraat
 • Melkmarkt
 • Grote Markt
 • Oude Vismarkt
 • Gasthuisplein
 • Ter Pelkwijkstraat
 • Kerkstraat
 • Diezerstraat
 • Grote Markt
 • Korte ademhalingssteeg
 • Sassenstraat
 • Bethlehemkerkplein
 • eindigd bij de Proosdij.
Artikel delen:
Reacties 14
 1. De “Hanzestad”ligt al in het Almelose Kanaal en ze zijn druk bezig om alles klaar te maken, spandoeken, pakjes enz. Nu de Sint en zijn gevolg nog.


  Maak melding

 2. Ik stond er met een hele kinderschare om 12.00u maar toen stond het rode torenplein al vol…en was er van de hele intocht niets meer te zien…dan merkt je toch telleurstelling bij de kids. Een aantal kinderen en ouders waren inmiddels op een lege kar (van opbouwers van de markt) geklommen zodat ze toch nog iets konden zien.

  Waarom is er bij zo’n belangrijk evenement voor de kleintjes geen geen tribune of verhoging aanwezig zodat zij de pieten op waterscooters, de in aantocht zijnde boot met Sint en Pieten goed kunnen zien. Het gaat tenslotte om hen…??

  En dan als de Sint eindelijk aan land is en de meest belangrijke vraag, waarom de Sint iets later aankwam (meer kinderen in de stad, dus langer bezig met inpakken pakjes) vraag ik mij echt af waarom zij (de kinderen) uitgelegd moeten krijgen wat een loco burgermeester is, waarna zij ook nog te horen krijgen dat burgermeester in Letland is.

  …het is toch een kinderfeest..? Sluit dan ook aan bij die wereld !!!  Maak melding

 3. Snap nog steeds de ophef niet over dat je niks kunt zien? Dat weet je toch? De Sint zou volgens mij om 12.30uur pas aankomen trouwens, hij was hooguit 10 minuten later… Wij zijn gewoon langs de kade gaan staan en dan niet op het rodetorenplein. We stonden vooraan (en we waren er pas om 12.30uur) de Sint heeft naar ons gezwaaid en we konden alles prima zien. Behalve dat de Sint aan wal kwam. Later in de stad stonden we zelfs 2 keer vooraan (omdat er plek genoeg is). Sinterklaas heeft vrolijk naar ons gezwaaid! De kinderen vonden het prachtig. Als wij niet moeilijk doen, doen de kinderen dat ook niet!


  Maak melding

 4. Wij hebben staan kijken op ons “vaste plekkie” voor het Beugeltje. genoeg plek en pieten die hun kunsten aan de kinderen vertonen. Vervolgens is er ruimschoots de gelegenheid om ergens in de stad de stoet te zien. Het was leuk georganiseerd. Sluit me dus bij Jef aan.


  Maak melding

 5. Mijn nederige excuses alhier. Kdacht dat het om de pakjesboot12 zou gaan, maar dat was hem niet. Kleur was wit en de grote schoorsteen met toeter zat er niet op.
  Ook vreemd dat het paard van sklaas bij de mediamarkt stond te wachten.
  Aldus de 5jarige koter.:) Weer een hoop uit te leggen thuis 😮
  Denk nu idd dat het Hanzestad12 was. Bedankt v de tip mensen, ik was er zelf niet opgekomen.
  Verdere uitleg deerde hem niet zo – geobsedeerd en overrompeld door de overmacht aan zwarte pieten.  Maak melding

 6. Ik begrijp de ophef wel. Vorige jaren ben ik ergens anders gaan wachten maar ze willen toch ook eens zien hoe sinterklaas dan aankomt dus dan is het echt gekkenwerk om iets te kunnen zien.
  Genoeg pieten dit jaar!!!!


  Maak melding

 7. Hoera voor de intocht op tv! En anders maar met een slaapzakje wachten! En ja, sommige kinderen hebben allerlei vragen… Mijn zoontje van 4 vond het ook raar dat de boot wit was, de stoomboot past natuurlijk niet hier, die is veel te groot! En hij vond de staf te klein, Sinterklaas heeft er vast wel meer staan. Paard staat al te wachten? Die was alvast met de andere Pieten die ook al in de stad waren mee gekomen. Overal is wel wat op te verzinnen.
  ik vond deze intocht erg leuk! Heb het idee dat er meer aandacht aan besteed is dan vorig jaar en lekker veel pieten! En Sinterklaas ziet er super uit! Ach, er is altijd wel iets wat je graag anders zou zien. Misschien in de organisatie van volgend jaar gaan zitten. Kun je ook nog eens vooraan gaan staan!

  Wij hebben genoten!


  Maak melding

 8. Het was fantastisch geregeld. Langs de kade meer dan plek zat. Op het rodetorenplein was het druk, maar dat weet je van tevoren. In de Diezerstraat overspoeld met Pieten en Pepernoten. Aandacht genoeg voor de kinderen.

  Geweldig onze complimenten


  Maak melding

 9. Weet je wat ik niet snap….
  Het zijn weder de volwassenen die hier lopen te klagen en te zeuren !
  De kinderen hadden het naar hun zin en dat is het belangrijkste lijkt mij zo !!!
  Mensen hou daar nu eens mee op !
  Het lijkt wel alsof jullie de kleine kinderen zijn !!!


  Maak melding

Reageer