VV Berkum met de schrik vrij in Sneek

Sneek / Zwolle – VV Berkum heeft aan de uitwedstrijd tegen ONS Sneek een puntje overgehouden door met 0-0 gelijk te spelen. Hoewel de Zwolse ploeg lange tijd de betere was en het laatste halfuur zelfs met een man meer voetbalde mocht Berkum wat betreft het eindresultaat niet mopperen. ONS kreeg namelijk in blessuretijd een penalty toegekend maar Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis wist die te stoppen en voorkwam zo dat zijn ploeg opnieuw onverdiend met lege handen bleef.

Berkum begon aarzelend en de Friezen hadden in het begin van de wedstrijd dan ook een licht overwicht. Na een minuut of 20 werd dat echter omgedraaid en in de tweede helft had Berkum zelfs de beste mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. “Op enkele momenten na zijn we de hele tweede helft de betere ploeg geweest,” aldus Berkum-coach Michel van Oostrum. Assistent-trainer Sandor van der Heide van ONS was het daarmee eens. “Natuurlijk ben je niet blij als je in de laatste minuut een penalty mist, maar Berkum was in de tweede helft gewoon beter,” analyseerde hij na afloop.

Berkum had overigens ook in de eerste helft al op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen maar Chris van der Meulen schoot in kansrijke positie eerst naast en, vlak voor de rust, over. Dat Berkum daarna in het tweede bedrijf beter was dan de thuisploeg kwam onder meer doordat ONS-aanvoerder Chris de Wagt na bijna een uur spelen een domme rode kaart incasseerde. Hij maakte een kopstoot-achtige beweging naar Chris van der Meulen, die overigens niet geraakt leek te worden, en kon daarna op aangeven van de grensrechter inrukken.

Het numerieke overwicht zorgde ervoor dat Berkum vanaf dat moment flink druk kon zetten en dat werd nog versterkt toen Van Oostrum middenvelder Bas Bouwhuis verving door spits Jeffrey van der Vlist. Die laatste leek vlak voor het einde van de officiële speeltijd te gaan scoren maar zijn kopbal werd toch nog onschadelijk gemaakt door ONS-keeper Ale Geert de Vries. Even daarvoor was Kees Dorgelo dicht bij een doelpunt, na een goede voorzet van Chris van der Meulen, maar Kees raakte de bal verkeerd en het schot kon dan ook worden gekeerd door De Vries.

Toen vrijwel iedereen zich al had neergelegd bij een remise kwam Martijn Roosenburg door een uitbraak alleen voor Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis, die de ONS-aanvaller daarop ten koste van een gele kaart en een penalty ten val bracht. Roosenburg besloot vervolgens om de strafschop zelf te nemen en dat bleek niet zo’n briljant idee. Mathijs dook naar de goede hoek en kon de bal stoppen, waarmee hij toch nog een punt redde voor zijn ploeg. Vooraf hadden overigens veel Berkum-fans getekend voor dat resultaat tegen ONS, dat tot vandaag derde op de ranglijst van de Hoofdklasse C stond. Berkum schoot qua klassering niet veel op met het punt tegen ONS omdat concurrenten Nunspeet en HZVV beiden wisten te winnen.

ONS Sneek-Berkum, 20 november 2010
Eindstand: 0-0

Gele kaarten Berkum: Mathijs Bouwhuis
Gele kaarten ONS Sneek: Martijn Roosenburg
Rode kaart:
Chris de Wagt (ONS Sneek)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan (45. Jurian Meijntjes), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Bas Bouwhuis (70. Jeffrey van der Vlist), Felix Hermsen, Björn van Rellum (79. Richard Bouwmeester), Bram Roelofs, Dennis Horstman

Opstelling ONS Sneek: Ale Geert de Vries, Jeffrey van der Meer, Bieuwe Pruiksma, Leo de Wagt (22. Curty Conzales), Tim Berger, Kerst Hofman, Arnold Herder, Chris de Wagt, Patrick Goedhart, Yoshua van Marle (45. Oane Hornstra), Martijn Roosenburg

Artikel delen:

Reageer