CSV ’28 pakt volle winst in Dedemsvaart

Dedemsvaart / Zwolle – De geschiedenis leert, dat CSV ’28 de afgelopen jaren niet zijn beste wedstrijden in Dedemsvaart speelde tegen “Angstgegner” SCD ‘83. Maar na een gelijkopgaande eerste helft, trok CSV in de tweede helft verdiend de volle winst naar zich toe.

Het begin was, met name in de verdediging van CSV wat rommelig. Kennelijk moest de CSV-verdediging zich nog wat instellen op het spitsenduo van SCD. En zo kon het gebeuren dat na 5 minuten Matthijs Kremer noodgedwongen een hoekschop moest weggeven waaruit de bal gevaarlijk voor het doel van Wibo van Dijk werd gebracht. De CSV-verdediging trachtte de bal opnieuw over de achterlijn te koppen, maar passeerde daarbij de eigen doelman. Gelukkig wist Oumar Sylla op de doellijn redding te brengen. Na wat kleine mogelijkheden kreeg CSV in de 25 minuut de eerste goede kans. Lauwand Suleiman werd door Oumar Sylla goed in de diepte gestuurd en het schot van Suleiman werd ternauwernood door SCD-doelman Zwiers onschadelijk gemaakt. De volgende mogelijk was moeilijker toen spits Gert Wim van de Esker, daarbij zwaar gehinderd, uit een voorzet van Thomas Wieringa over kopte.

Aan de andere kant werd CSV bijna verrast door een snelle ingooi op Minas Hamletian. Hij kreeg min of meer vrije doortocht naar de achterlijn en zijn voorzet werd maar net gemist door Yvo Oostra. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam op naam van CSV ’28. Een voorzet van Leon Steenbergen bereikte Thomas Wieringa en diens strakke voorzet kon net niet bereikt worden door Peter Bruintjes.

De tweede helft startte CSV wat energieker en met snel succes. Na een dikke 5 minuten spel zette Lauwand Suleiman met een steekpass Thomas Wieringa aan het werk. Die kon doorlopen naar de achterlijn, kapte zijn tegenstander uit en scoorde beheerst in de verre hoek (0-1). Trainer Arnie Pot bracht daarna “vers bloed” in de ploeg door Leon Steenbergen op rechts te wisselen voor Yavuz Özdemir. Toch kwam SCD weer vlug op gelijke hoogte. Na slecht wegwerken door CSV, liet Minas Hamletian, onbereikbaar voor Wibo van Dijk, in de uiterste hoek de gelijkmaker aantekenen (1-1). CSV was niet van zijn stuk gebracht en zocht weer ijverig het vijandelijke doel. Slechts enkele minuten later veroverde Peter Bruintjes op het middenveld de bal en speelde Gert Wim van de Esker aan. Die passeerde 2 man in het hart van de verdediging van SCD en zette CSV weer op voorsprong (1-2).

Doordat SCD de gelijkmaker trachtte te forceren kreeg de aanval van CSV veel ruimte. Maar het vizier stond deze middag bij CSV bepaald niet op scherp. Zeker 3 of 4 goede kansen werden “om zeep” geholpen. Eerst kopte Gert Wim van de Esker vanuit vrije positie naast de verkeerde kant van de paal. Daarna schoot Lauwand Suleiman bij een uitbraak zelf voorlangs, in plaats van naar de vrijstaande Özdemir af te leggen. Peter Bruintjes werd via een vrije trap van Thomas Wieringa aangespeeld, maar kon de bal niet goed controleren en tenslotte kwam Thomas Wieringa vlak voor tijd oog in oog te staan met keeper Steven Zwiers. Deze laatste doorzag de boogbal van Wieringa. SCD van zijn kant zocht met lange ballen de spitsen. Dat leverde soms wat moeilijke momenten op in de doelgebied van CSV ’28, maar verder dan een bijna-omhaal van invaller Pepito Tuitt kwam de ploeg uit Dedemsvaart vanmiddag niet. 

Doordat CSV weigerde de overwinning veilig te stellen en SCD tot het laatst trachtte de stand gelijk te trekken, bleef het tot aan het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechte Avci erg spannend in Dedemsvaart.

Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer