Wandeltocht ‘Herdenken Belicht’

Zwolle – Op Begraafplaats Kranenburg vond op zaterdagavond de wandeltocht ‘Herdenken Belicht’ plaats. Die wandeltocht was bedoeld voor iedereen die een dierbare heeft verloren. De animo was zeer groot. Een bijzondere wandeling!

kraan_5-1.jpg

Begraafplaats Kranenburg, het terrein van Crematorium Kranenburg en de begraafplaats Bergklooster, was deze avond verlicht met honderden fakkels, olielampen en tientallen vuurkorven. Iedere deelnemer kreeg van de organisatie een kaarsje mee tijdens de wandeling. Een lint van een paar honderd belangstellenden liep in een 200 meter verlicht lint door het park. Indrukwekkend! De bijna anderhalf uur durende wandeltocht voerde langs deze drie plekken. Stadsdichter Alet Boukes droeg aan het begin van de tocht een speciaal voor deze avond geschreven gedicht voor. Op een aantal verschillende, speciaal gecreëerde, plekken werd passende muziek gespeeld. Nabestaanden konden er op hun eigen manier overleden dierbaren gedenken. De wandeltocht ‘Herdenken Belicht’ werd in samenwerking tussen verschillende locale uitvaartondernemers, belanghebbendenraad Kranenburg en de gemeente Zwolle georganiseerd.

kraan_10-1.jpg  

kraan_4-1.jpg

 kraan_8-1.jpg

kraan_2-1.jpg

kraan_1-1.jpg

kraan_6-1.jpg

kraan_3-1.jpg

kraan_7-1.jpg  

kraan_11-1.jpg

kraan_12-1.jpg

kraan_13-1.jpg

kraan_14-1.jpg

kraan_15-1.jpg

kraan_16-1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. mijn zusters en ik vonden het indrukwekkend en veel lof aan de medewerkers van de organisatie prima geregeld . is zeker voor herhaling vatbaar.


  Maak melding

 2. Het was een hele mooie avond en een ingetogentocht langs al die lichtjes en dan ineens muziek op verschillende plekken, van zang tot orkest.
  Wij hebben het erg fijn gevonden, dat we op deze manier onze dierbaren konden herdenken.
  Met dank aan iedereen die het georganiseerd hebben. Petje af!


  Maak melding

 3. Zo gedenken we dan heden
  zij die ons zijn voorgegaan.
  Die nog leven in ons leven
  als een licht in ons bestaan;
  in een naam of een gedachte
  een gebaar, gelijkenis??
  In een ster die aan de hemel
  breekt door diepe duisternis.

  Zo gedenken we dan samen
  staan we stil bij groot gemis
  van een mens, die niet vergeten
  gaandeweg nog bij ons is.
  Zuster nacht zal ras verdwijnen
  vluchten zal ook broeder maan
  want de zon zoekt te verschijnen
  als de lichtjes branden gaan.

  ©2010 Alet Boukes, stadsdichter Zwolle

  Geschreven en voorgedragen op 20 november 2010 in de aula van het uitvaartcentrum op begraafplaats Kranenburg. Dit ter gelegenheid van de lichtjestocht, een wandeling voor nabestaanden.  Maak melding

Reageer