ZBC 1 wint dik met een mannetje meer

Zwolle – De badmintonners van ZBC 1 hebben zaterdag met 8-0 van Bahosa uit Hoogezand Sappemeer gewonnen. Voor de wedstrijd begon, stonden de Zwollenaren al met 3-0 voor, want de bezoekende ploeg kwam slechts met drie spelers naar Zwolle. Peter Smit van Bahosa bleef namelijk met een spierscheuring in zijn rug thuis, een vervanger voor Smit kon het team niet tijdig regelen.

De openingswedstrijd van de dag, was dit competieduel dus niet traditioneel het herendubbel, maar de vrouwen mochten openen. Miranda Groeneveld en Vanja Veeger hadden weinig moeite met de dubbelpartij, ze wonnen met 21-12 en 22-20. Vervolgens trok Rik de Jong zonder problemen zijn singlepartij naar zich toe met 21-14 en 21-19. Vanja Veeger moest in haar enkelpartij hard aan het werk. Haar fysiek sterke tegenstandster was niet van plan om de wedstrijd cadeau te doen. Een lange en slopende single van drie games was het gevolg: De eerste game verloor Veeger nog met 18-21, maar ze herstelde zich knap en won de tweede game met 21-17.

De derde game leek de eerste dame van Bahosa aanvankelijk naar zich toe te gaan trekken. Tot de 13 op scorebord verscheen, keek Veeger eigenlijk continu tegen een achterstand van drie punten aan, maar op 13-13 kwam Vanja langszij. Uiteindelijk zette ze door en won ook de derde game met 21-17.

Corneel Tan had ook een moeilijke enkelwedstrijd. Haar eerste game ging ook naar de bezoekers, maar ook Tan herstelde zich knap. In drie games trok de partij naar zich toe: 20-22, 21-15 en 21-14.

Ook de laatste wedstrijd van de dag ging naar het Zwolse team. Het gemengddubbel van Rik de Jong en Miranda Groeneveld werd, in opnieuw drie games, gewonnen. Wederom gaven de Zwollenaren de eerste game cadeau, maar ook nu trok de thuisploeg in de derde game aan het langste eind: 18-21, 21-13 en 22-20.

Door de 8-0 overwinning stijgt ZBC een plekje op de ranglijst, waardoor het team voorlopig uit de gevarenzone is. De volgende wedstrijd voor ZBC 1 is op 12 december, dan moet het team uit naar Smash Hoogeveen. Op 25 september speelden de Zwollenaren gelijk tegen dit team, de komende wedstrijd zetten ze volledig in op de overwinning.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer