WVF pakt dikverdiend punt bij DZC in Doetinchem

Zwolle – Met veel strijdlust wist WVF vanmiddag bij “oude bekende” DZC, de kampioen en mede promovendus van vorig seizoen, de nederlagen van vorige jaren te doorbreken. Even leek het erop dat Dion Reijnen niet aan de aftrap zou verschijnen door rugklachten maar hij doorstond de test. Jeroen van Leeuwen was terug in de achterhoede naast Fokko Ebbens. Jeroen van Brummen was geschorst.

Onder een lekker herfstzonnetje en een prachtige nieuwe kunstgrasmat bleken de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Aanvankelijk nog aftastend en het duurde dan ook tot de 10e minuut voor Mike te Wiel echt moest ingrijpen. Timon Beimers ging sierlijk tegen het tapijt maar scheidsrechter Serik wuifde zijn claim net zo sierlijk weg. Özhan Kardag voerde een aktie, om voor zichzelf een schietkans te scheppen, te ver door en werd geblokt. Toch bleek hij kort daarna weer het goudhaantje van WVF te worden door met een kopbal te scoren uit een prachtige vrije trap van Mark Sloots. De tegenstanders raakten hierdoor wat van slag. WVF koos waar kon de aanval kreeg nog enkele kansen.

Voor de thuisploeg was het de ingevallen spits Rik van Eerden die na een opzichtige handsbal dacht te scoren maar hij werd afgefloten. DZC wenste voor rust de gelijkmaker toch nog op het scorebord te krijgen en omdat WVF wat verslapte deden zich enkele hachelijke situaties voor. Met name door een drietal corners achter elkaar.
De met veel inzet spelende Rene Dorgelo kreeg na goed meeverdedigen een gele kaart wegens praten. De rust kwam echter met de voorsprong voor onze jongens.Na rust leek WVF de eerste 10 minuten niet scherp bij de les te zijn. Anne Nijland verving Hessel Berends. Het was de goed doorzettende DZC-er Thomas Kleinlugtebeld die een solo-aktie tussen 2 verdedigers afrondde met een schuiver in de verste hoek: 1-1.

Even leek het er op dat de gastheren konden doordrukken en redde Hans Kamping bekwaam voor de lijn. WVF herstelde zich knap en met name Anne Nijland kwam enkele malen goed door. Jammer was het dat Özhan ook geel kreeg na een verdedigende aktie. Het typeerde vanmiddag echter wel de inzet en weerbaarheid van onze ploeg.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen in feite ook de betere kansen, mede door onnauwkeurigheid van DZC. Met name voor Timon Beimers, na enkele tegenstanders het bos in te hebben gestuurd. Schoten van Robert Jan Stals en Mark Sloots troffen ook geen doel en de inzet door Anne Nijland werd van de lijn gehaald. Beide trainers wisselden enkele malen. Bij WVF verving Kevin Peters de licht aangeslagen Jeroen van Leeuwen.

In al hun ijver “pakte” de thuisploeg nog 4 gele kaarten en tevens 2 keer voor trainer, dus rood, wegens commentaar. Scheidsrechter Serik liet lang doorspelen: de man kwam tot ruim 8 minuten maar gescoord werd er niet meer.
“Een verdiend punt en een prima instelling van de ploeg”aldus trainer Eduard Lindeboom. Een resultaat waar op voortgeborduurd kan worden. Volgende week wordt ingehaald: uit naar FC Horst.

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer