Be Quick verliest nipt van nummer twee

Zwolle – Op voorhand was duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar grote delen van de wedstrijd bood Be Quick SDV Barneveld goed partij. Uiteindelijk deed een goed Barneveld’s kwartiertje Be Quick de das om. Zoals altijd kent Be Quick door schorsingen en blessures weer mutaties in de basiself. Dit keer is   Marnix Teensma de meest opvallende man die rond half drie het veld opkomt bij de roodzwarten. Na in de voorbereiding al twee keer te hebben meegedaan, maakt hij vanmiddag zijn competitiedebuut.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd gaan gelijk op. De Be Quickers weten elkaar goed te vinden en SDVB kan maar niet echt duidelijk maken waarom het zo hoog op de ranglijst staat. Het spelbeeld verandert echter na de 20e minuut en gedurende vijftien minuten wordt Be Quick vervolgens overlopen door de bezoekers. Die krijgen een handvol goede kansen, maar Brinks en Bolks hebben het vizier niet op scherp staan. In de 32e minuut valt het doelpunt toch, want het is Van de Streek die alleen op Jos de Gram afgaat en de bal binnenschiet: 0-1. Het doelpunt is er echter een met een luchtje want Van de Streek speelt zich vrij door een overtreding op Thomas van den Berg.

Na het doelpunt is het namens Be Quick Viëleri Justiana die kort voor de rust alleen voor de keeper verschijnt en dé kans van de middag krijgt. Zijn poging mist echter idee en overtuiging en zo gaat deze kans ook voor Be Quick voorbij.

In de tweede helft neemt Walid Gabara de plek van Justiana in.  Be Quick probeert vervolgens de tegenstander onder druk te zetten, maar faalt vooral met eindpass. In de slotfase brengt trainer Hendriks ook Caleb Rahajaan nog in, maar het aanvalsspel van Be Quick mist de variatie en het venijn om de tegenstander nog in problemen te brengen.

Aan het slot van de wedstrijd voelen de Be Quickers zich nog eens bekocht als Nejim el Atiaoui in het strafschopgebied tegen de grond wordt gewerkt. Scheidsrechter Onstenk die over het algemeen snel fluit, ziet er echter niets in. El Atiaoui moet zich in blessuretijd geblesseerd laten vervangen.

Een nipte nederlaag tegen een hooggeplaatste tegenstander, maar Be Quick heeft er niet veel aan. De ploeg ontbeert ook al wekenlang het geluk waarmee ook nog wel eens punten kunnen worden binnengehaald. Wat volgt is de belangrijke uitwedstrijd tegen Zwart Wit in Harderwijk.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma, Jordy Hendriks, Thomas van den Berg (Caleb Rahajaan), Durk-Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Sander Bolt, Viëleri Justiana (Walid Gabara), Frank Oosterhof, Nejim el Atiaoui (Tom Eerden), Jaoud Akloud 

Trainer Bert Hendriks: “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar na een minuut of 20 ging het toch wat mis. Ik vond dat we op het middenveld te dicht bij elkaar stonden. Het is dan wel jammer dat het doelpunt na een overtreding tot stand komt. In de tweede helft hadden we met Walid Gabara duidelijk meer beweging in de ploeg. Doodjammer dat Nejim geen strafschop krijgt nadat hij een beuk krijgt. Al met al hebben we vandaag naar onze mogelijkheden gespeeld.”

Jos de Gram: “Goed gestreden, weinig gecreëerd. In het veldspel was er niet veel verschil, maar ook in de fases dat we ze onder druk zetten, creëren we veel te weinig.

Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer