Reddingsbrigade actief tijdens intocht Sinterklaas

Zwolle – Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangemeerd in Zwolle. De Reddingsbrigade Zwolle was hier traditiegetrouw aanwezig voor de veiligheid op en rond het water. Voor de vereniging was dit één van de drukste inzetten ooit bij een Sinterklaasintocht.

img_5613_copy.jpg

Tijdens de vaartocht van de Sint hebben zich gelukkig geen noemenswaardige incidenten voorgedaan, maar nadat de pakjesboot was afgemeerd en Sinterklaas op zijn schimmel een ronde door het centrum van Zwolle maakte, bleek dat er in de drukte 3 kinderen onafhankelijk van elkaar vermist werden. De Reddinsgbrigade Zwolle heeft direct alle 32 aanwezige vrijwilligers ingezet om te gaan zoeken naar deze kinderen. Daarbij werden ook de drie reddingsboten ingezet, omdat er veel publiek langs de grachten heeft gestaan en er niet uitgesloten kon worden dat de kinderen te water waren geraakt, nadat de Pakjesboot voorbij gevaren was. Al snel was een jongetje weer terecht. Hij was gevonden door enkele verkeersregelaars en werd door de politie en reddingsbrigade in een politieauto teruggebracht naar zijn ouders.

Ondertussen was ook een verdwaald meisje door de scouting met haar ouders herenigd. Als laatste bleek een jongetje van 7 jaar vermist. De boten bleven op het water om de grachten rond de intocht af te zoeken en de overige vrijwilligers zochten in de binnenstad langs de route en op de warenmarkt naar het jongetje.

Inmiddels was er ook contact gelegd met de meldkamer van de politie, zodat er ook door politieagenten gezocht kon worden. Tijdens het zoeken in de binnenstad meldde zich bij de brigadeleden nog een moeder die haar kind kwijt was geraakt in de drukte. Gelukkig was dit vrij snel weer opgelost.

De moeder van het jongetje was radeloos, maar bleef opmerkelijk rustig. De reddingsgbrigade heeft haar aangeraden om bij het verzamelpunt van de brigade te blijven, van waaruit de zoektocht gecoördineerd werd, zodat ze goed op de hoogte bleef en er niet ook naar haar gezocht hoefde te worden of er onnodig gezocht zou moeten worden, als zij haar zoontje inmiddels zelf al weer had gevonden. Rond half drie, na bijna anderhalf uur zoeken, kwam bij de moeder het verlossende telefoontje aan: haar zoontje was vanuit het centrum naar huis gelopen en verder in goede gezondheid. De actie werd beëindigd en de vrijwilligers konden weer naar huis.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. En wat is de wijze les in dit soort situaties?
  Zorg dat je kind je telefoonnummer bij zich heeft en vertel hem/haar wat te doen als ze hun pappa/mamma kwijtraken.  Maak melding

 2. Wij schrijven bij de kleinkids altijd het 06 nummer op de arm, waar we ook heen gaan. Als het nu de markt is of een pretpark. Gelukkig nog nooit nodig gehad, maar het zal je maar gebeuren….


  Maak melding

 3. wil niet spammen, maar de boodscap dat je elkaar dan ziet bij de mac donalds is altijd wel een goede. Wie weet er nu niet waar die zit?

  Of bij de Bibliotheek, of Waanders, of Tostiworld, of de Peperbus natuurlijk.

  Mooie foto trouwens.


  Maak melding

 4. Er kwam een ambulance om onze zoon naar het ziekenhuis te vervoeren. Hij had zijn arm op twee plaatsen gebroken nadat hij van een wagen was gevallen. Gelukkig gaat het nu weer beter. Het is ingegipst en nu is het een kwestie van tijd.


  Maak melding

Reageer