Vragen over standplaatsenbeleid Zwolle

Zwolle – VVD Zwolle constateert dat het standplaatsenbeleid van Zwolle de nodige gaten vertoond. Aan de hand van perikelen rond een bloemenwinkel versus de bloemenkraam standplaats in Stadshagen werd duidelijk dat vergunninghouders de vrijheid hebben om vrijelijk de plek te kiezen waar de markt- / bloemen- / oliebollenkramen geplaatst kan worden.

 

Dus bijvoorbeeld ook in de buurt van bestaande winkels met een zelfde assortiment, zegt de VVD. Daarnaast werd de VVD duidelijk dat na het verlenen van een vergunning vrijwel overal de standplaats kan worden ingericht. De liberale partij vindt dat de gaten in het standplaatsenbeleid voor onwenselijke toestanden voor ondernemers in bestaande winkels en bezoekers zorgen. Het college heeft aangeven het standplaatsenbeleid te herzien, de VVD gaat hier zogenaamde art. 45 vragen over stellen.

 

 1. Wanneer is het huidige standplaatsenbeleid herzien op de vertoonde gaten en kan dit herziene beleid in werking treden
 2. Is het mogelijk om vooruitlopend hierop al afspraken te maken over waar en hoe de standplaatshouders hun kraam kunnen opstellen
 3. Heeft in situaties waar de ingenomen standplaats voor onwenselijke toestanden heeft geleid op commerciële belangen afgestemde mediation tussen winkelier en standhouder plaatsgevonden en wat waren de uitkomsten.

Fractie VVD Zwolle 

Aly van der Vegte

Artikel delen:
Reacties 12
 1. EN WHAT ABOUT DE TAXIES DIE VAN HUN STANDPLAATS AFWJKEN? ZE STAAN POTVERDORIE GEWOON VOOR DE STATIONSHALDEUREN, JE MOET ER OMHEEN LOPEN!!! En dat terwijl er een prachtige taxistandplaats is 🙁


  Maak melding

 2. Dan mag de Albert Hein toch ook geen bloemen meer verkopen? (zit op een gelijke afstand van de winkel) pffff….wat een gebakken lucht weer van de VVD….bah


  Maak melding

 3. Jongens jongens mag de ah dan wel verkopen wat de C1000 verkoopt etc.
  Als je zaak het al niet goed doet dan moet je iets aan veranderen, mijn bevinding is dat de bloemenzaak in stadshagen erg duur is dus is.
  Concurrentie is noodzakelijk.
  Want aan alleen heerschappij hebben we niets.  Maak melding

 4. Makkelijk praten zusenzo. Niet te vergelijken een bloemenwinkel en een kiosk. En concurrentie is goed maar een ander wegconcurreren omdat winkeliers niet beschermd worden is een slechte zaak.


  Maak melding

 5. Hoe lang zit de bloemenzaak er al???Heeft hij nog niet een vaste klantenkring opgebouwd??VVD is voor vrijheid gaat nu echter niet op.Ik vind wel dat men doorgeslagen is met het uit geven van standplaatsen.Aantal jaren geleden kon er bijna niets en nu kan alles.De bloemenkraam heeft een vergunning aan moeten vragen.Daarbij moet je duidelijk de plaats aangeven waar je wilt staan.
  Politie,brandweer etc moeten hun goedkeuring geven,maar als je dan een vergunning hebt kun je toch niet zomaar zonder goedkeuring van de desberteffende ambtenaar om een ander plekje gaan innemen.
  Uit het verleden weet ik uit ervaring dat je wel erg afhankelijk bent wie een aanvraag beoordeeld op het stadhuis


  Maak melding

 6. De bloemenman stond waar nu weer een friettent staat op de hoek van de mastenbroekerallee en de…
  Daar heeft altijd een friettent gestaan dus misschien moest de bloemenman daar weg.


  Maak melding

 7. Wees eerlijk, als je een bedrijf hebt en er komt een ander concurerend bedrijf voor je deur staan, wat zou jij daarvan vinden, voelen of doen? Ik zou er schijtziek van zijn. VVD of geen VVD, dat maakt me dan niet uit.


  Maak melding

 8. @Mirjam

  Niet te vergelijken een PLANTEN winkel en een BLOEMEN kraam!!
  Die winkel wil een monopoly in stadshagen en geen duld geen concurrentie. De eigenaar zal al te piepen toen de kraam bij het Jongerencentrum nog zat…
  Tevens verspreid hij leugens in de krant waarbij de krant de bloemenman geen weerwoord geeft….

  NB de bloemenman heeft netjes een vergunning gekregen om bij het winkelcentrum te mogen staan.

  Oja, die winkel is ook nog eens duurder, dus als de kraam zou verdwijnen dan kun je alleen nog maar prijzige bloemen hier in de wijk kopen….
  Wat ook nog eens een kleine voorraad is want de winkel verkoopt hoofdzakelijk planten.  Maak melding

Reageer