Het weer: kans op motregen

Zwolle – Maandag begint de dag op veel plaatsen zwaar bewolkt en droog. In de loop van de ochtend wordt de bewolking in het oosten dikker en daar kan af en toe een beetje motregen vallen. In het westen blijft het overwegend droog.

21-11-2010_weerfoto_zwolle_vanaf_geldersedijk.jpg
De hoogste ‘torens’ van Zwolle

’s Middags blijft het oosten gevoelig voor kleine hoeveelheden motregen. In de westelijke provincies kan zo nu en dan de zon even tevoorschijn komen. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden zien we een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien. Het wordt maximaal 6 tot 7 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten. Dinsdag verloopt wisselend bewolkt en met name in de kustprovincies is dan kans op buien. In het binnenland blijft het overwegend droog en daarbij komt de zon ook aan bod. De maxima komen opnieuw rond een graad of 7 uit. Het waait overdag niet hard en richting is meest noordelijk.

Woensdag wordt het geleidelijk kouder. Het wordt overdag nog maar 4-6 graden. Het is opnieuw wisselend bewolkt. Eerst komen er vooral in de kustgebieden buien voor, maar later is in het binnenland ook kans op bui. Mogelijk krijgen de buien in het noordoosten een winters karakter. Vanaf donderdag zet het winterse weer in. Overdag komt het kwik niet verder dan 3 graden. Tijdens de nachten vriest het licht, later in de week mogelijk matig. Elke dag is er kans op winterse buien, die zich vooral in de kustgebieden ophouden.

Artikel delen:

Reageer