Sinterklaas komt weer naar Assendorp

Zwolle – Ook dit jaar zal kindervriend Sint Nicolaas met tientallen van zijn pieterbazen zijn favoriete wijk Assendorp een bezoek brengen. Op zaterdag 27 november om 15.00 uur zal de Sint weer met de speciale pakjesboot bij het Groot Wezenland (tegenover het ziekenhuis) aankomen. Hierna volgt een rijtoer op zijn trouwe schimmel Amerigo door de wijk en zal Sinterklaas uiteindelijk officieel verwelkomd worden door de nieuwe wijkwethouder Eric Dannenberg op het Assendorperplein.

De jaarlijkse ontvangst van Sint Nicolaas in het Assendorpse beloofd weer een geweldig kinderfeest te worden. Hij zal onder vrolijke muzikale begeleiding van pietenorkest De Hazelnoten door de wijk trekken. De tientallen pieten die de Sint uit Spanje heeft meegenomen zullen daarbij alle kinderen rijkelijk van snoepgoed voorzien. En natuurlijk stapt de Goedheiligman op de Assendorperstraat van zijn paard om iedereen die dat wil de hand te schudden en de kindertjes over hun bolletjes te aaien. Aangekomen op het feestelijk versierde Assendorperplein zal Sinterklaas ook daar met muziek onthaald worden. Hier zal de kindervriend toegesproken worden en Sint kennende zal hij zelf ook het nodige te vertellen hebben.

Voor de kinderen is er, naast het snoepgoed, warme chocolademelk en wafels met slagroom. De route van Sinterklaas: om 15.00 aankomst bij het Groot Wezenland, Assendorperstraat rondje rond de Jozefkerk, terug door de Assendorperstraat, Molenweg, Groenestraat, Assendorperplein.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer