Het weer: wisselvallig

Zwolle – Dinsdag is het wisselend bewolkt en met een noordwestelijke wind trekken buien het land binnen. Eerst zal alleen de kust kans maken op een bui, maar later op de dag kan er ook landinwaarts wat neerslag vallen. Tussen de buien door zijn er wel flinke zonnige perioden. Het wordt ongeveer 6 graden.

22-11-2010_weerfoto__de_brink_.jpg
De Brink

Vanaf woensdag wordt het geleidelijk kouder. Het wordt overdag nog maar 4 tot 6 graden, met de laagste temperaturen in Groningen en Drenthe. Het is opnieuw wisselend bewolkt. Eerst komen er vooral in de kustgebieden buien voor, maar later is in het binnenland ook kans op bui. Vanaf donderdag wordt het echt winters koud. De maxima liggen in het noorden net boven nul. Alleen in Zeeland wordt het nog 5 graden. Vooral in het noorden komen er wat buien voor waarbij de neerslag mogelijk in de vorm van sneeuw valt. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat het licht tot matig vriezen.

Vrijdag is de kans groot dat er in het hele land winterse neerslag valt. Voor meer informatie over de winterse neerslag, klik hier. In het weekend blijft het koud met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen in het binnenland net boven het vriespunt.

Artikel delen:

Reageer