SP Zwolle verbolgen over weigering Wezo-debat

Zwolle – De SP in Zwolle is erg verbolgen over het feit dat de coalitiepartijen in Zwolle maandagavond weigerden een debat aan te gaan over de vertrekregeling voor Kees Blok, de oud-directeur van de sociale werkvoorziening (Wezo) in Zwolle. Volgens de partij schaadt dit het vertrouwen in de politiek. Het is heel ongeloofwaardig om een slechte bestuurder twee jaar lang een royaal salaris mee te geven, terwijl er honderden mensen op de wachtlijst voor de Wezo staan die van een minimuminkomen moeten rondkomen.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Voormalig PvdA wethouder Knol heeft in alle beslotenheid een riante vertrekregeling afgesloten met een ontslagen directeur. Hij vond het niet nodig om de gemeenteraad te informeren over de tonnen belastinggeld die hiermee over de balk werden gegooid. Het is onuitstaanbaar dat politieke partijen weigeren verantwoording af te leggen aan de Zwollenaren.’ De SP laat het er niet bij zitten en zal deze week opnieuw een beroep doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Ook bereidt de SP schriftelijke vragen voor aan wethouder Van As (CU) die de SP in het debat had willen stellen. Siderius: ‘Er zijn meedere wegen die naar Rome leiden. Wij laten niet los voordat alle informatie boven tafel is.’

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik snap de pijn feilloos en ondersteun dat het niet goed is, als het bou om een zeer goede leider ging, dan is het nog een beetje te slikken.

  Maar een afgesloten zaak met een voormalig wethouder in de hoofdrol politiek bespreekbaar maken…succes.

  Ik ben bang dat je, in deze fase na de weigering, goed moet weten wat je nu echt wilt bereiken (en wil de burger dit ook weten?) en of de ingeslagen weg de moeite waard zal zijn (welk beeld wil je bij wie achterlaten en kan je daar wat mee op langere termijn?)


  Maak melding

 2. Eens met 1stcobra.
  De kritische insteek van de SP is vaak lovenswaardig, maar dit is een beetje te veel gericht op de ‘B?hne’ en levert niets (meer) op.


  Maak melding

Reageer