Wielrensters tekenen alsnog in Gouden Sportboek

Zwolle – Zwolse sportkampioenen schrijven jaarlijks hun naam en prestatie bij in het Gouden Sportboek van de gemeente. Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen: wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt kan zelf het Gouden Sportboek tekenen. Woensdag 24 november maken nog twee sporters uit de stad gebruik van de mogelijkheid het boek te tekenen.

Tijdens een speciale bijeenkomst 24 november op het Stadhuis tekenen Loes Gunnewijk en Kirsten Wild, beiden wielrensters, op uitnodiging van sportwethouder Gerrit Piek voor hun sportprestaties het boek. Vanwege hun deelname een het WK Wielrennen op de weg in Melbourne waren beiden verhinderd om 29 september j.l. aanwezig te zijn. In totaal hebben nu 25 Zwolse sporters voor hun prestaties het Gouden Sportboek getekend.

Het goed gaat met de sport in Zwolle, het aantal sporters ligt hier boven het landelijk gemiddelde. Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar – soms in teamverband – topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, triathlon, zwemmen, schaatsen, roeien, acrogym, wielrennen, atletiek en skeeleren. De behaalde titels liepen uiteen van Nederlandse Kampioenschappen tot Wereld Kampioenschappen of Wereldrecords.

Artikel delen:

Reageer