Café De Hetebrij in café top 100 2011

Zwolle – Café De Hetebrij is doorgedrongen tot de landelijke café top 100 van Misset Horeca. Voor de editie van 2011 werd maandagavond in Utrecht de nieuwe top-lijst voor café’s in Nederland bekend gemaakt. Het Zwolse café De Hetebrij aan de Nieuwe Markt staat daar nu op een bescheiden maar eervolle 99e positie. Aanraders in Zwolle zijn de café’s Public, ’t Proeflokaal en De Tagrijn.

jazz_2-4633.jpg

Café De Groene Weide op Terschelling is het beste café van Nederland. Het café van de bekende eigenaar en zanger Hessel van de Kooij staat op nummer één in de nieuwe café Top-100 van Misset Horeca die maandagavond in Utrecht bekend is gemaakt. Hessel stond vorig jaar nog op nummer drie met zijn topkroeg in Hoorn. Dit jaar mag hij zijn café een jaar lang de beste van Nederland noemen. De zanger toverde in de loop der jaren zijn bescheiden dorpscafé De Groene Weide uit tot een bedrijf met landelijke bekendheid waar muziek de hoofdrol speelt. Driehonderd keer per jaar betreedt de eigenaar het podium in zijn kroeg.

Aanraders in Zwolle:

Public – Zwolle
Net als vorig jaar Aanrader! De zaak moet ‘strakker’ worden neergezet als de sprong naar de bovenste honderd echt wordt geambieerd. Public oogde te vaak een beetje ‘shabby’. Richting de toiletten kijken we recht in de spoelkeuken. In de fraaie rookruimte twee personeelsleden die hardop het bedrijf bespreken. Niet doen! Beter hadden ze de gasten kunnen helpen die nu nodeloos lang moeten wachten. Pas toen eigenaar Ton zijn bestelauto voor de zaak parkeerde, kwam de vaart er weer in.
Blijmarkt 23, 8011 ND Zwolle

’t Proeflokaal van Zwolle – Zwolle
Bijna in de top 100, totdat we lezen dat Arjen Broekman de zaak heeft overgedaan aan Thomas Veldman. Dan zijn de regels onverbiddelijk. Bij de Aanraders! en in die luwte bewijzen klaar te zijn voor de top. Op weinig m2 wordt het maximale aan cafébeleving bereikt. Veel aandacht voor wijn. Voor de bierglazen is eigenlijk geen ruimte, dus worden ze met een katrol de hoogte in getakeld. In het toilet zit je bijna met de knieën tegen de muur, maar er is wel een haakje voor de damestas, en Rituals-artikelen bij de wasbak. Een heel prettig café, dat vanaf de eerste keer past als een oude jas. Hopelijk blijft dat zo.
Blijmarkt 3, 8011 ND Zwolle

De Tagrijn – Zwolle
De ziel van de helaas overleden oud-eigenaar Theo Dragt hangt nog in De Tagrijn. Ruim twee jaar na het overlijden van deze topgastheer bewijst zijn geesteskind ook op eigen benen te kunnen staan. Het hoekpand oogt nog steeds een beetje gesloten, maar eenmaal over de drempel komt de gast terecht in een puike ‘huiskamer’. Achter de bar een kastelein die er uitziet als de geestesvader: met leren sloof en uitermate vriendelijk en attent.
Buitenkant 8, 8011 VH Zwolle

Bron: Misset Horeca

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Right ernstig bescheiden, maar zogezegd beter een bescheiden nominatie dan geen nominatie. ik zeg chapeau en mag altijd donders graag bij elles komen.


    Maak melding

  2. He Elles,

    Gefeliciteerd met deze noemenswaardige benoeming! Ik vind natuurlijk dat je op de 1e plaats hoort te staan, dus voor volgend jaar; stoot die Hessel van zn troon:)


    Maak melding

Reageer