Jufferenwal afgesloten voor doorgaand verkeer

Zwolle – De poller op de Melkmarkt wordt verplaatst naar de Jufferenwal. De werkzaamheden beginnen maandag 29 november aanstaande. Met de verplaatsing wordt de rijbaan ter hoogte van de Jufferenwal 15 en het Rodetorenplein definitief afgesloten voor het (doorgaand) verkeer en krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte. Bussen, taxi’s en hulpdiensten kunnen nog wel gebruik maken van de route. Bevoorradend verkeer heeft op venstertijden doorgang.

23-10-2009_pollers_buitenkant-rodetorenplein_3.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Op woensdag 24 november beginnen de voorbereidende werkzaamheden. De regelkast aan de Jufferenwal wordt geplaatst en geprogrammeerd. Deze werkzaamheden leiden niet tot verkeershinder. Op maandag 29 november wordt de poller van de Melkmarkt verwijderd. Ook vinden die dag werkzaamheden aan de Jufferenwal plaats. In verband met de veiligheid wordt de opgebroken rijbaan afgezet met bouwhekken. Op dinsdag 30 november wordt de bestaande poller op het Rodetorenplein afgesteld. Daarvoor wordt één rijbaan afgesloten voor het verkeer.  Naar verwachting wordt de poller op de Jufferenwal op vrijdag 3 december in gebruik gesteld.

In verband met de werkzaamheden is op maandag 29 november de Melkmarkt ter hoogte van de poller afgesloten voor het verkeer. Vanaf maandag 29 november tot vrijdag 3 december is de Jufferenwal ongeveer ter hoogte van nummer 15 afgesloten voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer met borden omgeleid. Op 3 december is de Jufferenwal weer toegankelijk voor taxi’s, bussen, nood- en hulpdiensten en bevoorradend verkeer.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan van de planning afgeweken worden.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Eindelijk. Ik dacht dat ze dit nooit door zouden krijgen.
  Het was ter hoogte van de MediaMarkt levensgevaarlijk door die automobilisten die geen borden kunnen / willen lezen.
  Wat ik ook niet snap is dat er nooit een controle heeft plaatsgevonden op automobilisten die daar in het voetgangersgebied met de auto reden.


  Maak melding

 2. @bas
  nooit een controle??
  de gemeente had die fijne pollers gelijk op de jufferenwal moeten plaatsen want het was zo onduidelijk als wat en natuurlijk rijden auto’s door tot ze een poller tegenkomen,en aangezien als je eenmaal de mediamarkt voorbij bent en dus niet verder kunt moet je draaien op het rodetorenplein waar nergens staat dat je daar niet mag parkeren en het een voetgangersgebied is dus de afgelopen maanden heeft het de gemeente kas weer goed gespekt want ze hebben heel wat bonnen uitgeschreven aan mensen die eigenlijk gewoon in de val worden gelokt!!ik persoonlijk vind het echt de schuld van de gemeente zelf omdat ze te weinig aangeven dat dat stuk voor voetgangers is en heb me een half jaar afgevraagd waarom die poller niet op de jufferenwal staat maar gelukkig was er toch nog zo’n helderlicht en eindelijk wordt het opgelost en is de poller betaald door onschuldige en misleide automobilisten….en trouwens vind ik dat de bussen nog steeds veels te hard rijden op dat stuk maar die hebben toch schijt aan alles dus dat zal wel zo blijven…zo dat lucht op!hahaha


  Maak melding

 3. Mmm, dat wordt dus een stop- en dropzone ter hoogte van de Joffer? Lijkt me lachen om dat te zien…
  Ik hoop dat ze er goed over nagedacht hebben daar.


  Maak melding

 4. @zooitje:
  Het was al langer gepland dat de poller van de Melkmarkt naar de Jufferenwal zou gaan. Dat automobilisten in de val gelokt worden ben ik niet met je eens. Er staat gewoon een bord dat een doodlopende straat aangeeft aan het begin van de Jufferenwal en bij de bushalte staat een bord dat de start van de voetgangerszone aangeeft. Als je daar een bekeuring krijgt dan heb je gewoon zitten slapen. Toen de situatie gewijzigd werd heeft er ook een aantal maand drie grote gele borden gestaan die de afsluiting aankondigden.


  Maak melding

 5. @Zooitje:
  Ik ben het absoluut niet met je eens.
  Voordat een automobilist in de voetgangerszone terecht komt, heeft hij 3 borden gemist: 2 gele borden dat de situatie gewijzigd is én het bord dat hij een voetgangersgebied in rijdt.
  Dat ze dan toch nog doorrijden, is de fout van de automobilist en niet zozeer aan de gemeente te wijten.


  Maak melding

 6. @wings, niet weer een afsluiting maar een verplaatsing van een poller. Situatie blijft onveranderd maar duidelijker zodat automobilisten die niet kunnen lezen meteen begrijpen dat ze daar niet mogen komen.


  Maak melding

 7. Ik werk in die omgeving en ik vind dat de verkeersborden niet duidelijk zijn. Aan het begin van de straat staat een bord doodlopende straat. Ter hoogte van de Joffer staat het bord voetgangerszone. Als je dan daar bent met de auto, hoe moet je dan wegkomen? Keren op de straat? Volgens mij kun je dan niet anders dan doorrijden om op een veilige plek (ook voor voetgangers) te keren. Dus rijd iedereen door naar het rodetorenplein om daar te keren.


  Maak melding

Reageer