START.Deltion opent onderkomen aan Zwartewaterallee

Zwolle – Dinsdag 30 november vindt de officiële opening plaats van het nieuwe onderkomen van START.Deltion. Alle niveau 1-opleidingen van het Deltion College zijn voortaan ondergebracht aan de Zwartewaterallee, tegenover de Deltion Campus. Tot voor kort waren de 250 studenten en 18 leraren verspreid over de locaties aan de Westerlaan en de Energieweg in Zwolle.

Aanleiding voor de verhuizing is het vervallen van het huurcontract aan de Westerlaan en de beperkingen van het pand aan de Energieweg. De verhuizing leidt tot positieve reacties van studenten en leraren. ‘Het gebouw geeft meer gelegenheid om invulling te geven aan de intensieve wisselwerking tussen leraar en student’, aldus opleidingsmanager Karin Hol. ‘Daarnaast is de drempel naar het niveau 2-onderwijs kleiner geworden, omdat een kennismaking met een vervolgopleiding aan de overkant snel is georganiseerd.’

Het gebouw telt 15 instructieruimtes en 20 praktijkruimtes, waaronder een winkel, een bistro, een zorglokaal en een metaalbewerkingsruimte. Bij START.Deltion wordt geschoold volgens het principe Natuurlijk Leren, waarbij de student leert door het uitvoeren van praktijkopdrachten.

Voor de officiële opening zijn functionarissen uitgenodigd van de gemeente, provincie, toeleidende instanties en het voorliggend onderwijs. Het onderwijs van START.Deltion vervult een belangrijke maatschappelijke functie in het verbeteren van de toekomstperspectieven van jongeren zonder diploma.

Het Nederlands mbo-onderwijs kent vier niveaus, waarvan niveau 1 het enige niveau is dat toegankelijk is zonder een voltooide vooropleiding. Het Deltion College biedt haar niveau 1-opleidingen aan onder de noemer START.Deltion.  

Artikel delen:

Reageer