Bouw tijdelijke verslaafdenvoorziening in volle gang

Zwolle – Het plaatsen van de wooncontainers voor de tijdelijke Tactus-voorziening voor mensen met een chronische verslaving aan de Oostzeelaan is begonnen. Voor de kerst wordt het gebouw met een hostel en een activiteiten- en behandelcentrum opgeleverd.

ooostzeelaan.jpg

De containers van één laag in de kleuren olijfgroen en beige/kicht bruin worden geplaatst in de vorm van een H. Het binnenterrein wordt ingericht met groen, tegels en parkeerplaatsen. Er wordt een voetpad aangelegd van de Koggelaan naar de inrit van het gebouw halverwege de Oostzeelaan. De verlichting aan de Oostzeelaan wordt aangepast. Om te voldoen aan de geluidsnormen komt tussen het spoor en de voorziening een geluidswal. Voordat de voorziening wordt geopend, worden er veiligheidsmaatregelen genomen. Samen met de begeleidingscommissie van bewoners en ondernemers uit de wijken Veerallee en Hanzeland is een beheersplan opgesteld. In het beheersplan zijn zaken vastgelegd als welke maatregelen worden getroffen om overlast te voorkomen, wat te doen bij bijvoorbeeld illegale handel en wie gebeld kan worden bij schade.

Na opening van de voorziening ziet de begeleidingscommissie toe op de uitvoering van het beheersplan en adviseert de gemeente over eventuele aanpassingen van de maatregelen. Tactus heeft regels opgesteld waar bezoekers, bewoners zich aan moeten houden. Zo mag er bijvoorbeeld geen drugs buiten het gebouw worden gebruikt en er mag niet gedeald worden. Bewoners uit de twee wijken ontvangen een folder met gegevens van contactpersonen die benaderd kunnen worden bij overlast.

Meer informatie

Begin 2011 is er open huis en kunnen belangstellenden kennis maken met de nieuwe wijkbewoners en de medewerkers en zich laten informeren over de activiteiten van deze voorziening. Wilt u meer weten over de voorziening, het bouwontwerp, het beheersplan, de opening en het open huis kijk dan regelmatig op www.voorzieningoostzeelaan.zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ben er niet blij mee dit project, direct naast de school waar mijn zoon op zit. Snap dat ze ergens terecht moeten. Gelukkig is het politieburo dicht bij. En zijn er duidelijke afspraken met de school gemaakt.


  Maak melding

 2. Ik denk juist dat dit een geschikte locatie is!!! kinderen van de groene welle zullen heus niet langs gaan om een shotje te komen halen, als er een coffeeshop naast komt heb je een groter probleem denk ik!


  Maak melding

 3. Heb jaren gewerkt in de buurt van Bonjour, weet je hoeveel last je kunt hebben van bezoekers die daar kwamen. Maar zo als ik al zij laten we afwachten. Er lijken goede afspraken te zijn gemaakt.


  Maak melding

 4. Waarom kon de studentenboot daar niet geplaatst worden? Dichter bij de stad EN dichter bij hogeschool Windesheim. Die hap neemt nu notabene nog meer ruimte in beslag dan toen het gestapeld was.


  Maak melding

 5. Ingrid.

  Ik woon zelf in de buurt van Bonjour,maar heb relatief meer last en hinder van het spul die rondom winkelcentrum de Diezerpoort rondhangd dat wat er bij Bonjour komt.


  Maak melding

 6. Helemaal eens met Zwolse. Alleen rondom bonjour is wat bedrijvigheid maar dat is logisch, verder nooit last gehad en ook ik woon er in de buurt.


  Maak melding

Reageer