Het weer: kouder

Zwolle – Woensdag wordt het iets kouder. De middagtemperatuur ligt dan tussen 4 en 6 graden. Het is opnieuw wisselend bewolkt en vooral in de kustprovincies en in het zuiden van het land kan er een enkele bui vallen. In het noorden is er kans op een vlok natte sneeuw. In het midden en oosten is de kans groot dat het droog blijft en daar schijnt ook de meeste zon.

23-11-2010_weerfoto_isala_in_aanbouw.jpg
Nieuwbouw Isala Klinieken

Donderdag ligt er een kleine storing in onze omgeving die vooral in het zuiden en westen veel bewolking veroorzaakt en er kan ook wat winterse neerslag vallen. De wind is overdag meet oost waardoor het in de middag niet heel warm wordt. Alleen in Zeeland liggen de maxima rond 5 graden, elders wordt het 2 of 3 graden. De storing trekt in de middag weg en op de meeste plaatsen klaart het op. De wind wordt weer meer noord tot noordoost en daardoor is er alleen langs de westkust kans op een winterse bui. In de nacht van donderdag op vrijdag klaart het in het binnenland op en gaat het 4 of 5 graden vriezen. Net aan zee is er iets meer bewolking, maar door een koude noordenwind is ook daar kans op 1 of 2 graden vorst.

Vrijdag koerst vanuit het noorden een kleine depressie op ons af. Iedereen heeft het er al een tijdje over, want dit lagedrukgebied zou veel sneeuw kunnen opleveren. Het lijkt er nu op dat de meeste winterse neerslag op de Noordzee en de Britse Eilanden valt. Maar zoals altijd met dit soort weersituaties kan bij een klein koersverandering het weer heel anders uitpakken. Het wordt in ieder geval wel koud op vrijdag.

Ook op de lange termijn blijft het koud en is er kans op winterse neerslag. Als het mee valt met de sneeuw, dan kan er zeker op de ondergespoten ijsbanen geschaatst worden. Lees hier meer over het eerste schaatsijs dit weekend.

Artikel delen:

Reageer